חודש: יוני 2011

הכרת מערכות האופנוע הממוחשב והבנת תחום השיפורים באופנוע הממוחשב

רצ"ב מאמר שהועלה לאתר ע"י ידידי – איל נוימן. מקווה שהוא ימצא חן בעיניכם.

חלק א'

ראשית ברשותכם מבוא קצר: שמי איל נוימן ועוסק אני כ- 20 שנה בתחום האיבחון ברכב ותיקון מחשבים ברכב. לאחר שנות בצורת רכשתי אופנוע והיום אני מנוייד על גבי היאבוסה 2010 . בעסק, דור ההמשך מושכים יותר ויותר לתחום האופנועים ולאחרונה התחלנו במיתינות ולאט לאט ללמוד את התחום ובמיוחד להכיר את ציבור הרוכבים, המנהגים ותחום השיפורים.

תחום המיחשוב באופנוע נלקח כמעט כולו מתחום כלי הרכב בעלי 4 גלגלים, כך שהכניסה היתה עבורי קלה יחסית. את המאמר הזה, שהוא בעצם על קצה המזלג, אני כותב עבורכם כדי שנדע ונכיר יותר את הכלים שאנו רוכבים עליהם, או בעצם מה מפעיל אותם. אפשר לומר שתחום זה גדול ואין סופי כמעט אך יש להבין תחילה מה "גודל החליפה שנבקש ורק אחריה לתפור אותה".

לדוגמה: אנחנו נתקלים בלא מעט אופנועים שעברו שינויים כמו החלפת דודי אגזוז. כשמחליפים דוד פליטה למשל, עלינו להבין שכתוצאה משינוי זה נקבל רק שינוי מינורי יחסית בסחיבת האופנוע, ואולי בעצם תשתנה רק עוצמת הדציבלים שיוצאים מצואר דוד הפליטה.  אשתדל להסביר בהמשך מדוע יש להחליף את כל הצנרת מסעפת הפליטה ועד סופו. לעיתים, לאחר החלפת צינור הפליטה נתקלים רבים מאיתנו בתופעה של "פיצוצים" בעת הורדת הילוך ("בק-פאיירים"). כדי לטפל בבעיה אופנוענים רבים פונים לרכוש תוספות לאופנוע כמו "פאוור קומנדר" ועוד, אבל עדיין לא תמיד מתקבלת התוצאה הדרושה. בנוסף, דוד אגזוז שמתאים לאופנוע אחד עלול בהחלט לתת תוצאה אחרת אם נרכיב אותו באופנוע אחר, הן בסחיבה וכמובן ברעש. למשל התקנת אגזוזי "טו ברדר" בהיאבוסה יצריך מערכת ניהול מנוע אחרת (ועל זה עוד אכתוב בהמשך המאמר).

לעיתים נרכיב מערכת "פאור קומנדר" ולא נמצא מפה תואמת לאופנוע ולאגזוז שלנו, והסיבה לכך היא שכאשר תיכנתו את המפה לאופנוע הספציפי, נלקחו טולרנסים של טמפרטורה מקובלים לאזורים אחרים בעולם, ולא תמיד לקחו בחשבון את השוק של המזרח התיכון. כתוצאה מכך מה שנראה פשוט בתחילה דורש הרבה שעות של כיוונים ידניים. האופנוע שנבדק בעת כתיבת המפה בבית היוצר לא תמיד בעל אותו קילומטראז' כמו שלך, והתנאים שהוא נבדק בהם אינם תואמים לכאן ל"פלסטינה" – מדינתנו החמה. כך שהכל אינו פשוט וברור… אני מקווה שבמאמר הזה אצליח לעצור אתכם הרוכבים לרגע נוסף של חשיבה בטרם תבצעו רכישה כלשהי.

אז בואו נתחיל.

המשך…

רוצה לבחון אופנוע חדש? קח צ'ק-ליסט

לא כולנו נולדנו בוחני אופנועים מקצועיים. חלקנו, בלי להזכיר שמות, לא יצליחו לעשות את זה כמו שצריך גם אחרי שנים של ניסיונות. חלק אחר, שוב לא נזכיר שמות, עושים את זה כל כך טוב שקריאת כתבות שלהם מעבירה אחת לאחת את כל התחושות והתובנות של הכותב אל הקורא. הרוב סתם בינוניים. כמוני למשל.

ובכן, מכיוון שגם אני לא נולדתי עם כפית שמן מנוע בפה, גם אני צריך ללכת לפי איזו רשימה, איזה צ'ק-ליסט, בעת שאני עולה על אופנוע כזה שמעולם לא רכבתי עליו קודם. אז אני אנסה לשתף את התובנות האלה איתכם.

לפני שנתחיל חשוב להזכיר למי ששכח שאמנם רכיבה על אופנוע בסופו של דבר היא תכונה שלא נשכחת, אבל המיומנות לעשות אותה בצורה נכונה נרכשת ע"י קורסים ואימונים רבים, שלא לומר הרבה מאוד שנות ניסיון. יתרה מזאת, בעת רכיבה על אופנוע כזה שמעולם לא רכבתם עליו, בוודאי תרצו לעבור על מספר פריטים מהותיים בחוויית הרכיבה, כאלה שבלעדיהם חווית הרכיבה לא תירשם במוחכם בצורה אופטימלית, ואם אתם מתכוונים גם לכתוב על כך, אז היא גם צריכה לעבור אל הקורא בצורה שהתכוונתם אליה וכך שגם הוא יבין על מה אתם מדברים.

חשוב לציין: חלק מהשאלות והנקודות המופיעות כאן מיועדות אך ורק לרוכבים מנוסים ובעלי יכולות רכיבה טובות. אני מסיר מעצמי, כמובן, כל אחריות לכל נזק שיגרם לכל אדם כתוצאה ישירה או עקיפה מקריאת דברים אלה. אם אתם לא יודעים מה אתם עושים, אין לכם מה לעשות על אופנוע, ובטח שבטח שלא על אופנוע מבחן שאינו שלכם. זהירות.

עידכון: המאמר נכתב במקור בשנת 2011. הרבה השתנה מאז בתחום הבקרות האלקטרוניות, ולכן הוא עבר עידכון וריענון כ- 6 שנים מאוחר יותר.

אז מהו אותו צ'ק-ליסט? בואו נתחיל:

המשך…

מכירים את הבדיחה על השוטר הקורא והשוטר הכותב? הנה, הוכחה.

צולם בתחילת יוני 2011, איילון דרום, בדיוק מתחת למחלף השלום.

לראות ולצחוק או לבכות? לא ברור.

שני השוטרים עוצרים את הניידת שלהם באמצע הנתיב האמצעי של איילון דרום, עוצרים את כל התנועה, פקק עצום מאחוריהם (מספרים לי שממש לפני העצירה הם כרזו "שאף אחד לא יעקוף אותי" במשך מאות מטרים לפני זה). ולמה? כדי לרשום מספר של קטנוע שהיה תקוע בשול השמאלי. כנראה שקשה לשוטר להשתלב בתנועה ולעצור בשול השמאלי, אז הם עוצרים באמצע איילון. למה? כי הם יכולים.

הנה.

מה דעתכם?

עמותת אור ירוק מתנצלת בפני משפחתו של טל שביט ז"ל וגונזת את הדו"ח השערורייתי

לפני מספר דקות הוציא דובר העמותה, אלעד סאסי, את ההודעה הבאה:

"תגובת עמותת אור ירוק לדו"ח התאונה של טל שביט ז"ל: בעקבות פניות ונתונים שנמסרו לעמותת אור ירוק, לרבות שיחזור התאונה, ערכנו בדיקה חוזרת בנוגע לממצאים שבידינו. הבדיקה העלתה, כי ייתכן וקיימות אפשרויות נוספות המסבירות את התאונה.
לפיכך אנו גונזים את הדו"ח שבידנו ומתנצלים על פרסום דו"ח הביניים.
כפי שציינו אור ירוק סומכת את ידיהם של רשויות החוק להמשך הטיפול בנושא."

בנוסף, ממידע שהגיע לידי, עולה כי מר שמואל אבואב, מנכ"ל העמותה, עמד בקשר ישיר מול אחיותיו של טל שביט ז"ל, אישתו לשעבר, והוריו, והתנצל בפניהן באופן רשמי על הפרשה.

ואני אומר – מוטב מאוחר מאשר בכלל לא, ובמקרה הזה יש לתת אם כך ח"ח למנהלי העמותה שהשכילו, אמנם באיחור רב, להבין את הטעות שעשו, וכן לפרסם זאת ברבים. על כך מגיע לכם שאפו.

חוות דעת מומחה מטעם מועדון האופנועים הישראלי בנוגע לתאונת הדרכים של טל שביט, ז"ל

צוות של מועדון האופנועים הישראלי ובשיתוף פעולה מלא עם המומחה גידי פרדר, שפעילותו בנושא דווחה בהרחבה בכלי התקשורת, נפגש עם מר אמציה גזית אשר בדק הנושא ופרסם את חוות דעתו.

על פי חוות הדעת, פעולותיו של הנהג חריגות ואינן עולות בקנה אחד עם ההיגיון התעבורתי המצופה מן האדם הסביר.

בקצרה אודות מר גזית:

– בוגר במדעים: B.Sc  – בטיחות בתעבורה מוסמך במדעים: M.Sc  – בטיחות;

– מחקרי בטיחות עבור משרד התחבורה.

– מרצה בקורסי קציני בטיחות בתעבורה בנושא: חקירה ושיחזור תאונות דרכים.

– בשרות מילואים במחלקת בטיחות מטכ"ל: פיתוח מחקרי עומק בתחום מאפייני תאונות דרכים קטלניות וקשות ועוד.

רצ"ב הדו"ח, לעיונכם.

עידכון

עמותת אור ירוק מתנצלת בפני משפחתו של טל שביט ז"ל וגונזת את הדו"ח השערורייתי
https://www.mitsu.co.il/?p=1177

הביזיון של אור ירוק – השתלשלות העניינים בנוגע לדו"ח תאונת הדרכים של טל שביט, ז"ל

"עמותת אור ירוק סומכת על מערכת בתי המשפט. אנו מנועים מלתת התייחסות נוספת לנושא התלוי ועומד בפני בית המשפט."

אתם מבינים מה קרה? אתם לא מבינים מה קרה. תנו לי להסביר לכם.

אור ירוק ומי שבראשה ראו את התאונה של טל שביט ז"ל כעוד דרך להתנגח בממסד. "ההמממ… מה אפשר עוד לעשות?" הם שאלו את עצמם. "הנה, תאונה מתוקשרת, בוא נרכב עליה, נוציא דו"ח עומק!"

הם מתחילים לחפש מי יבצע עבורם את התחקיר המעמיק (אעלק). אך טבעי יהיה שהם יפנו כאופציה ראשונה למי שיצר עבורם תחקירי עומק דומים, הרי הוא בוחן התאונות עוזי רז. במקביל מסתבר, כנראה, שהנהג הפוגע מיהר בניסיון להציל את התחת שלו, לשכור את שירותיו של בוחן תאונות אזרחי, וביקש ממנו להוציא אותו צדיק (בדיוק כמו שידוע לי שהעו"ד שלו הגיש לפחות שתי בקשות להחזרת רישיון הנהיגה שלו).

"איזה קטע, בדיוק במקרה יש לי פה את אחד העובדים איתי, הוא כבר התחיל לכתוב דו"ח, אני אמכור אותו גם לאור ירוק ומסתם דו"ח של ההגנה, אהפוך אותו לדו"ח עומק!" אומר לעצמו עוזי רז. מקרה קלאסי של "במקרה הכינותי".

וכך נולד הדו"ח שלא מזכיר במילה אחת אפילו את אשמתו של הנהג, לא מזכיר את שמו בשום דרך, אבל מזכיר באבו אבוה את שמו של טל ויותר מרומז – כותב במפורש – שטל ז"ל הוא האשם הבלעדי בתאונה. הדו"ח כל כך הזוי ותלוש מהמציאות אבל עוזי רז המלומד לא ממצמץ כשהוא מניח אותו על שולחנו של אבואב וחבר עוזריו. זה שהדו"ח מופרך לחלוטין לא מטריד לרגע את אבואב, וזה שאף אחד מצוות החוקרים לא כלל מומחה אופנועים, ושאף אחד מצוות החוקרים לא הסכים לחתום על הדו"ח לא מזיז לו את קצה הצ'ופצ'יק. אז אבואב משסה את דובר אור ירוק והנ"ל, בלי לחשוב פעמיים, מוציא את הדו"ח ההזוי לתקשורת. כמה עיתונאים אחראים, ביניהם גיל מלמד מ- NRG, מבינים את גודל הביזיון ומבקשים, מתחננים, ממליצים לאור ירוק לעכב את הפרסום. "אתם גורמים נזק!" הם אומרים להם. אבל כלום. אור ירוק בשלהם, וכן יוצא הדו"ח לאור בשני עיתונים – דה-מרקר וישראל היום.

המשך…

נגישות