קטגוריה: קורסי רכיבה

שיתוף פעולה חדש להגברת בטיחות הרוכבים: רייד ויז'ן ופרוריידינג

אתר מיצו בדרכים מעודד רכיבה בטוחה וכחלק מפעילות זו אני מברך על על מיזם שמטרתו היא הגברת המודעות, שיפור יכולות הרכיבה וחידוד כישורי ההישרדות של רוכבי דו-גלגלי. כעת אני שמח לדווח על מיזם בטיחותי חדש בין שתיים מהחברות המובילות בתחומן:

פרו-ריידינג (Pro-riding) האקדמיה לרכיבה מתקדמת (שטח וכביש) ורייד ויז'ן (Ride Vision) מכריזים על שיתוף פעולה ויוצרים חבילת בטיחות משודרגת עבור הרוכבים הישראלים.

רייד ויז'ן היא המערכת הטכנולוגית המתקדמת, והמסחרית היחידה בעולם, המספקת התרעות בטיחות לרוכב. השפעת הטכנולוגיה של רייד ויז'ן נחקרה והוכחה כיעילה ביותר, היכולה למנוע למעלה מ 57% תאונות רכב דו"ג. יחד עם זאת, דו"ג אינו רכב "מן השורה". תפעולו ובעיקר רכיבתו מצריכה ניסיון והדרכה. פרו-ריידינג ומדריכיה מכשירים את הרוכבים לצורת רכיבה נכונה ובטוחה ומשביחים את יכולותיהם להגיב לאיומי הכביש.

המשך…

על חשיבות המיקום הנכון על הכביש

כבר הפסקתי לספור את מספר הפעמים בהן נתקלתי במקרים בהם רוכבי אופנוע היו מעורבים בתאונות או "כמעט" תאונות בגלל רכבים שחתכו את הנתיב שלהם, רכבים שהתפרצו להם לכביש, רכבים ש"לא ראו" ופשוט המשיכו בדרכם כאילו לא אירע דבר.

הפעם אני רוצה להשתמש בדוגמה שנתקלתי בה בפורום פולגז (פה), בה רוכב צילם את רכיבתו והעלה את התוצאה ליוטיוב:

(עריכה: הסרטון הוסר מסיבה כלשהי. השתמשו בצילומי המסך למטה)

כפי שאתם רואים, הבחור החביב נמצא בדרכו על כביש 20 (איילון) לכיוון דרום, והוא מתקרב במהירות שנראית כמהירות חוקית למדי לאזור ההתפצלות בין איילון דרום שממשיך לכיוון חולון ובת-ים (בשני הנתיבים השמאליים) לבין מה שהופך מיד להיות כביש 1 וממשיך לכיוון מחלף גנות, נתב"ג וירושלים (בשלושת הנתיבים הימניים).

המשך…

איך עושה סוס?

נקדים את המאוחר: מאמר זה אינו ליפי נפש ומחבקי עצים, ואם אי פעם בעברכם או בהווה שלכם הייתם קשורים בצורה זו או אחרת לעמותת אור ירוק – אנא המשיכו למאמר הבא.

"אז איך עושה סוס?" שאלתי את כפיר לוין בשיחת הטלפון שקיימנו. "תבוא, תראה, ואני מבטיח לך שתצא עם חיוך" הוא אומר.

קורס ווילי? בשביל מה אני צריך לעבור קורס לווילי? בפעם האחרונה שהסתכלתי במראה לא הייתי כושי (סליחה, אפריקאי-אמריקני…) מהארלם עם איזה RRR + לחץ אוויר של 5 PSI בצמיג האחורי, גלגל שיניים של 500 שיניים, ויותר ידיות אחיזה ומגיני התרסקות מאשר יש על נגמ"ש זלדה מצבא דרום לבנון זצ"ל… "תן לי סיבה אחת טובה", אמרתי לכפיר.

כפיר מתחיל להסביר לי. "עזוב, תכלס, אני אלמד להחליף הילוכים בעמידה?" אני מקשה. "יהיה לי בולבול כמו של הכושים ההם?"

"אההממ…" אני שומע את כפיר מתלבט מה לענות לי בצד השני.

אז באתי. מה יש לי להפסיד?

הקורס מתרחש על קטע כביש הסגור לתנועה של כלי רכב שנמצא במרחק נוח מאזור המרכז. המשתתפים בקורס עוברים סינון ידני וקפדני ע"י כפיר עוד בשלב השיחות הטלפוניות, כשכפיר מקפיד להסביר להם על מהות הקורס, ובעיקר דואג להדגיש שלא הווילי הוא העיקר. כן, יש גם כאלה שיסיימו את ההדרכה מבלי להצליח להרים את הגלגל אל על.

יש לציין, אם עוד לא הבנתם את זה עד עכשיו, שווילי הוא פעולה שלא כדאי לבצע אותה על כביש ציבורי (שלא לומר "אסור"), ובטח שבטח לא בלי ציוד מגן ראוי. תשכחו מכל מה שאתם מכירים מהסירטונים ביוטיוב, שם יש לנו עסק עם קופי כידון שעושים את זה מגיל אפס, בערך, ועל אופנועים מותאמים אישית לפעלולים. ועדיין, מי שיחפש סירטונים המראים תאונות והתרסקויות ימצא אותם ללא כל קושי.

המשך…

נגישות