קטגוריה: גלאי מכמונות מהירות

גלאי חדש בישראל – RedLine 360C

חברת אסקורט, יצרנית ליין גלאי הרדאר המעולים "פספורט" ו-"רדליין" מתחילה את שנת 2023 עם יבואן חדש בישראל, וכיוון שכך אנחנו זוכים להתחדש במספר מוצרים חדשים ומעניינים מתוצרת החברה ששיווקם החל לאחרונה בישראל, ביניהם גלאי הדגל החדש של החברה הקנדית – RedLine 360C, גלאי "עממי" יותר בשם Passport Max 3, וכן גלאי משולב בהתקנה פנימית בשם Passport Max Ci (שימושי מאוד לרכבי על בהם רוצים התקנה מפוצלת ו/או ברכבים שבהם יש שמשה קדמית ממוסכת).

בעבר העליתי סקירות על מוצרים קודמים של החברה – Passport 9500ix ו- Redline EX. כעת הגיע הזמן להתמקד בגלאי החדש – ה- RedLine 360C – אשר גם הוא מתאים כמובן לעבודה אל מול אמצעי האכיפה הנמצאים בשימוש בידי משטרת ישראל. בהמשך יעלו גם סירטוני השוואה לערוץ, אז תעקבו.

אני כמובן ממליץ תמיד לנסוע בהתאם לחוק ואין בפוסט זה משום עידוד לנהיגה/רכיבה באופן שאינו תואם לחוק. עם זאת, לפעמים, במצבי קיצון, כדי להגן על עצמנו מפני אמצעי אכיפת מהירות הנמצאים בישראל כדאי מאוד להתקין גלאי שידע להתריע – ומספיק זמן מראש – על הפעלה של אמצעים כאלה בכיוון הנסיעה שלנו.

גלאי רדליין 360C הינו מכשיר חדש לחלוטין המחליף כאמור את ה-רדליין EX שהיה עד לא מזמן הגלאי המוביל של היצרן הקנדי. זהו גלאי מהשורה הראשונה של הגלאים בעולם שאמור לא רק להתחרות עם מיטב תוצרת היצרנים האחרים כדוגמת ה-יונידן R7 וה-וולנטיין 1 דור 2 (שעליו גם כתבתי באתר), אלא שהוא משדרג את היכולות שהיו גם ככה מצויינות של קודמו.

בין שלל הפיצ'רים שלו מתפאר ה- 360C במערך חיצי כיוון בצבעים שונים וזאת על מנת לתת התראה מדוייקת יותר של הכיוון ממנו מגיע האיום (שימושי במיוחד בכל מה שקשור לאכיפה קדמית לעומת אכיפה אחורית – גם בלייזר וגם בדבורה), ובמערך פילטרים בעל לימוד עצמי המאפשר להימנע מהתראות שווא. בזכות כוח עיבוד הנתונים של המעבד החדש המייצג את ההתקדמות שנעשית בשוק הצ'יפים בעולם וכן בזכות יכולת הלמידה העצמית של התראת שווא במיקום מסויים, כמות התראות השווא של ה- 360C אמורה להיות אפסית.

המשך…

הגדרת Valentine One Gen 2 (דור שני) לעבודה בישראל

גלאי מכמונות המהירות שנחשב במשך שנים רבות כטוב בעולם – Valentine One המקורי – התפאר בעיקר ביכולתו לקלוט מכמונות דבורה ממרחקים גדולים מאוד ורגישותו הרבה למכמונות לייזר (ממל״ז). אבל עם הזמן, קרנו ירדה בגלל חוסר יכולתו להתמודד עם רכבים בעלי חיישני בלימה, עזרי בלימה ולעיתים אף בקרות שיוט אדפטיביות, מה שיצר כאב ראש לא קטן למשתמשים בו עקב ריבוי מטורף של התראות שווא ללייזר. מאז עברו מספר שנים, והחברה יצאה עם הדור השני של גלאי הוולנטיין 1 – גלאי עמיד, בעל קליטה ארוכת טווח, עם חיצים המצביעים על כיוון האיום ומספר האיומים, ואשר בו, נכון לעכשיו, כמעט ואין התראות שווא.

הגלאי חוקי ומתאים כמובן לעבודה גם בישראל עם אמצעי האכיפה הנמצאים בשימוש בידי משטרת ישראל.

הערה: מאמר זה מתייחס לדור השני של הוולנטיין 1. לקבלת מידע על הגדרת מכשירי הדור הראשון – קראו כאן.

מכשיר הוולנטיין 1 דור שני איננו מיובא בצורה סדרתית ארצה, ויש לרכוש אותו ממוכר אמריקאי אמין (אפשר באיביי או אמזון). מחירו של הגלאי (נכון לחצי הראשון של 2021) עומד על $499 לפני משלוח ומיסים בישראל. אם רוכשים ערכה סגורה, אז מקבלים גם את הגלאי, גם חיבור למצת הרכב (כבל מסולסל) וגם חיבור קבוע להתקנה קבועה לחשמל, וכן שני סוגי חיבור (אחד לשמשה באמצעות ואקום ואחד למגן השמש באמצעות קליפס).

מכשירי הוולנטיין 1 דור שני תומכים ב- Euro Mode, שהוא מצב מותאם לשימוש מחוץ לארה״ב, בו תדר Ka מחוזק לתאימות עם מכמונות מהירות כמו הדבורה (הנמצאת בשימוש משטרת ישראל), וכן עבודה במצב POP שבו השוטר מפעיל את המכמונת בעוצמה נמוכה כדי לבדוק את סביבתו ולגלות האם יש כלי רכב מהירים באזור. מצב זה לא מספק הוכחה חוקית לעבירת מהירות כיוון שלא ניתן לנעול על המהירות, אבל בעצם הפעלתו – הגלאי מזהה את המכמונת באזור ומתריע על כך בפני הנהג שאמור בשלב הזה להפחית את מהירות נסיעתו.

המשך…

אופנועי משטרה עם מכמונת הדבורה בפעולה, ואמצעים להתמודדות

המשטרה מפעילה ניידות גלויות וסמויות העושות שימוש במכמונת מהירות מסוג "דבורה". בדצמבר 2019 פרסמתי כאן לראשונה שהדבורה נמצאת גם בשימוש באופנועים משטרתיים מסוג KTM Adventure 1290. עד כה לא היתה עדות רשמית לתפיסות משטרתיות באמצעות האופנועים הללו, אבל לפני מספר ימים פורסמה הודעת דובר משטרתית בזו הלשון:

דוברות המשטרה (אגף התנועה):
נהג תושב חורה בשנות ה-30 לחייו נתפס במהירות 225 קמ"ש בכביש 6
היום במסגרת המאבק בקטל בכבישים, בצל העיסוק באכיפה ובלימת התפשטות נגיף הקורונה, פעלו שוטרי אגף התנועה נגד עבירות מסכנות חיים בדגש לעבירות המהירות.
כאמור, בשעות הבוקר בעת הפעלת מכשיר הדבורה על כביש 6 באזור הדרום, נקלט רכב פרטי הנע במהירות חריגה מאוד של 225 קמ"ש לכיוון צפון. עם זיהוי הרכב כאשר הנהג מסכן את עצמו ואת ייתר הנהגים הנעים עמו בכביש, ביצעו השוטרים פעולות מהירות על מנת לעצור את הרכב, בהגיעו למחלף להבים נעצר ע"י מחסום משטרתי.
הנהג תושב חורה בשנות ה-30 לחייו עוכב לחקירה, בסיומה הובא לשיפוט מהיר ובימ"ש החליט להשאירו במעצר בית עד החלטה אחרת וכן, רישיון הנהיגה שלו נפסל עד תום ההליכים נגדו.
נמשיך באכיפה נחושה ובלתי מתפשרת נגד עבירות הגורמות לתאונות דרכים ולא נאפשר לנהגים לרמוס את החוק ברגל גסה.
מצ"ב תמונות קרדיט דוברות המשטרה

וזו התמונה הראשונה שצורפה להודעה:

לפני המכונית אנחנו רואים לפחות 2 אופנועים משטרתיים, אחד מצד ימין (הארגז) ואחד מצד שמאל (העמוד עם הצ'קלקה המשטרתית). רואים גם את הקסדה הלבנה שנחה, כנראה, על המראה של האופנוע השמאלי.

מזווית זו לא רואים באיזה דגם אופנוע מדובר, אבל התמקדות בארגז מצד ימין נותנת לנו רמזים.

התמונה השניה שצורפה להודעת המשטרה מעניינת הרבה יותר:

וכאן אפשר לראות את הפאנל של מכמונת הדבורה מסוג MPH Industries Bee III, ואפשר מיד לזהות שמדובר בדבורה שהותקנה על גבי אופנוע מסוג KTM Adventure 1290 משטרתי (כפי שציינתי בסקופ הזה). מכאן אנו עדים (לראשונה באופן פומבי) לשימוש מבצעי של דבורה על גבי אופנועי משטרה.

בצג האמצעי ניתן לראות את המהירות שבה, לכאורה, נמדד הרכב – 225 קמ"ש. ניתן גם לראות שהמדידה בוצעה במצב סטטי, דהיינו בזמן שהאופנוע עמד במקומו בצד הדרך. ולבסוף ניתן גם לראות שהמדידה בוצעה מהנתיב שבו נסע הרכב, דהיינו עם האנטנה האחורית של הדבורה, ולא הקדמית.

המשך…

הגדרת RedLine EX לעבודה בישראל

בעבר העליתי פוסטים שימושיים שעזרו למשתמשים בשני הגלאים המובילים בישראל להגדירם לעבודה בישראל:

הגדרת Valentine One

הגדרת Passport 9500ix

כעת הגיע הזמן להעלות פוסט דומה עבור גלאי מצויין נוסף, גם הוא ממשפחת מוצרי Escort – הוא ה- RedLine EX אשר גם הוא מתאים כמובן לעבודה גם בישראל עם אמצעי האכיפה הנמצאים בשימוש בידי משטרת ישראל.

חשוב לציין – היצרן מבדיל בין גרסאות אמריקאיות של הגלאי לבין גרסאות בינלאומיות. לכן, מכשיר RedLine EX אשר נרכש בארה"ב לא יוכל לעבוד בישראל בצורה תקינה, ובסיס הנתונים שבו לא יוכל לעבוד בישראל. קחו זאת בחשבון כשאתם מתפתים לרכוש גלאי כזה מיד שניה או מאיביי למרות המחיר המוזל. המקום הבטוח ביותר לרכישת מכשיר פספורט הוא דרך היבואן הרשמי בישראל – אפריל טקליין – ו/או דרך אחד המפיצים הרשמיים שלהם.

לאחר רכישת הגלאי והתקנתו יש לבדוק את ההגדרות איתן הוא הגיע מהמפעל, ובמידת הצורך – לשנות את חלקן או כולן.

המשך…

zVooV – גלאי מכמונות ישראלי חדש ומבטיח

כיוון שהאתר "מיצו בדרכים" מתעסק בנושא אכיפת מהירות ותיעוד פרוייקט א-3, פונים אלי לא מעט אנשים שמבקשים לקבל חוות דעת על גלאי מכמונות שונים – בין אם כאלה שנמכרים בארץ, ובין אם דגמים שנרכשים בחו"ל. אבל מעבר לאנשים פרטיים, אני מקבל מעת לעת גם פניות מגופים מסחריים שמייבאים ו/או מפתחים מערכות משלהם, בבקשה שאסקור את המכשירים ואתן את חוות דעתי עליהם.

תזכורת: אמצעי אכיפת מהירות בישראל

כך היה במקרה של מערכת החדשה שפותחה על ידי חברה ישראלית. לאחר מספר שיחות עם מנהל החברה יצאתי לדרך כדי לבדוק את הגלאי שלהם שלפחות בשיחות הטלפון נשמע מבטיח במיוחד.

המערכת, "zzVooV" (או "זבוב" בעברית) שמה, אופיינה במשך כשנתיים על ידי צוות מפתחים ישראלי, כשבין רשימת התכונות שלה אפשר למנות:

  • גילוי מצויין של אמצעי אכיפת מהירות הנמצאים בשימוש בישראל, עם זיהוי לייזר קדמי ואחורי, וכן מכמונות דבורה בטווחים גדולים + פילטר לסינון התרעות שווא.
  • קבלת התרעות המתקבלות למשתמש על משטרה באזור, מצלמות טלפונים, מצלמות מהירות ורמזור, וכל זה באמצעות עדכונים אוטומטיים מבלי להצטרך לנתק את המכשיר ולחבר אותו למחשב בבית + אפשרות דיווח על ידי נהגים.
  • אפשרות לשלוט ברגישות חיישן הרדאר ולכייל את המהירות ממנו התקבלו ההתרעות.
  • עמידות מלאה למים.
  • אפליקציית מבוססת אנדרואיד ו- IOS עם תמיכה מלאה ב- 4 שפות: עברית, אנגלית, רוסית, וערבית. בנוסף, ניתן לחבר למכשיר DVR חיצוני מבוסס אנדרואיד, וקיימת אפשרות להתקנת אפליקציה במערכת מובנת ברכב (אנדרואיד/IOS), כך שניתן לקבל התראות גם במערכות אלה, במידת הצורך, וכך הנהג פטור מלהשתמש בטלפון שלו למטרה זו.

המערכת מורכבת מ- 3 רכיבים שונים:

  1. סט חיישנים קדמי ללייזר – אטום למים – המחוברים באמצעות כבל באורך של עד 2 מטר ל"מוח" המרכז את הנתונים ומשדר אותם לאפליקציה. ניתן להתקין גם סט חיישנים אחורי – זהה לקדמי, אופציונלי.
  2. חיישן רדאר למכמונת דבורה – מותקן בתוך הרכב בשמשה הקדמית, אבל ניתן גם להתקנה בגריל מקדימה.
  3. אפליקציה במכשיר הסלולרי שבאמצעותה מתחברים לחיישנים, מקבלים התראות ומנהלים את המערכת.

המשך…

על איזה גלאי מכמונות מהירות אני ממליץ?

עריכה: מאמר זה נכתב ב- 2015. היו בו מספר עידכונים אבל הוא מופיע כך ללא שינוי מאז 2017. בקרוב אעדכן אותו כדי להציג דגמים חדשים שלא היו במאמר המקורי, ולהסיר כמה מהדגמים שכבר לא רלוונטיים לנו.

כאחד שעוסק בתחום כבר למעלה מ- 15 שנה זו שאלה ששואלים אותי בתדירות גבוהה, ולכן החלטתי לייצר מהתשובה שלי פוסט נפרד. מקווה שהוא יעזור לכם בקבלת ההחלטה לגבי גלאי המכמונות המומלץ. אם אתם רוצים, אתם יכולים לדלג ישירות לתחתית הדף ולקרוא את ההמלצות שלי.

חשוב לומר: הדרך הכי טובה להימנע מדו"ח מהירות היא לנסוע על פי המהירות המותרת בחוק. אין במאמר זה משום עידוד לביצוע דבר עבירה. סעו בזהירות.

אז בואו נתחיל:

כדי להחליט בצורה טובה על איזה גלאי מכמונות אנחנו מוכנים לסמוך שיגן על הרישיון שלנו, עלינו קודם לדעת מה כל מכשיר יכול לעשות, וגם כמובן מה הוא לא יכול לעשות. לכן אנחנו צריכים להכיר את האיומים העומדים מולנו.

אז מהם סוגי המכמונות שנמצאים בשימוש במשטרת ישראל (נכון ל- 2020)?

  1. אקדח לייזר(ממל"ז) מסוג LTI 20-20
  2. מכמונת ניידת מסוג דבורה MPH Industries Bee III
  3. מצלמות סטטיות מסוג גאטסו Gatsometer BV GS11 (מהירות בלבד, או אור אדום ומהירות בצמתים)

פירוט מלא ותיאור טכני של כל אחד מהאמצעים הללו ניתן למצוא כאן: אמצעי אכיפת מהירות בישראל. בבקשה תקראו כדי למנוע שאלות מיותרות בהמשך.

הערה: מכמונות המולטנובה 6F הוותיקות יצאו משירות לכן אין יותר התייחסות אליה.

גילוי נאות: מספר יבואנים משתמשים בבסיס הנתונים שלי על מנת לסמן את נקודות הגאטסו בישראל. בסיס נתונים זה מכיל את כל המצלמות, כולל אלה של הנת"צים, ומעודכן פעם בחודש (או כשיש צורך). אני גם מהווה את אחד התורמים העיקריים לבסיס הנתונים של איירואד/צ'יטה, וכן לאפליקציית ווייז.

המשך…

Radardroid – אפליקציה להגנה מפני מצלמות גאטסו

הדיון על נחיצותן של מצלמות אכיפת המהירות (פרוייקט א3) מתעורר מחדש בכל פעם שעמדות חדשות מותקנות על כבישי הארץ. בין אם אנו מסכימים עם מטרתו ובין אם לא, כיוון שיותר ויותר מצלמות נפרסות מדי חודשיים שלשה (עד כה יש למעלה מ- 160 עמדות), כולנו, רוכבים ונהגים כאחד, צריכים אמצעי הגנה כלשהו בפניהן.

סקרתי כאן בעבר מספר אמצעי הגנה:

סקירת אמצעי גילוי מכמונות מהירות צ'יטה C550i

סקירת גלאי מהירות מסוג פספורט 9500ix

סקירת גלאי מצלמות גאטסו – CapriCam G8

בדיקת אמצעי גילוי מכמונות מהירות – iRoad

בדיקת אמצעי גילוי מכמונות מהירות – וולנטיין 1 + צ'יטה C50 מול פספורט 9500i

פרט לגלאי מכמונות פיזיים, ישנן גם מספר אפליקציות המטפלות בנושא ברמת יעילות/אמינות כזו או אחרת. על אפליקציית Waze הישראלית לשעבר (שנולדה כדי לתת מענה לניווט מבוסס קהילה, אבל כתוצר נלווה היא גם יודעת להרתיע בפני מצלמות ומלכודות משטרה) כבר דיברנו כאן בעבר, וכבודה במקומה מונח. אבל רציתי לבדוק אפשרויות נוספות, ולכן התקנתי את אפליקציית Radardroid.

היתרון שלה, מבחינתי, הוא העובדה שאני יודע בידיעה אישית שבסיס הנתונים שעליו היא מסתמכת אמין ב- 100% – פשוט בגלל הסיבה שאני מעורב (דרך אתר זה) ביצירתו, ניהולו ועידכונו השוטף.

בנוסף ליתרון משמעותי זה על פני כל אפליקצייה אחרת, Radardroid יודעת גם להתממשק ב- Bluetooth לדיבורית (ברכב, בקסדה), היא יודעת לעבוד במסך כבוי ולהתפרץ עם הודעות התראה כשאתם מתקרבים למצלמה (וכך לחסוך זמן סוללה יקר), והיא אפילו יודעת לעבוד במצב אוטומטי שיזהה את התחלת הנסיעה/רכיבה שלכם ויפעיל את האפליקציה באופן אוטומטי.

האפליקציה מגיעה בשתי גירסאות – אחת חינמית מבוססת פרסומות, והשניה בגירסת פרו טיפה יותר משוכללת ונטולת באנרים. רכשתי אותה בחנות האפליקציות של גוגל. כמו רוב האפליקציות, גם זו מותקנת ללא כל בעיה מיוחדת (אתם יכולים לבחור להתחיל עם הגירסה החינמית, ואם היא מוצאת חן בעיניכם אז תרכשו את גירסת הפרו). ניתן כמובן להוסיף אייקון לדף הבית הראשי של המכשיר שלכם.

הערת אחד הקוראים: "בגירסה החינמית של האפליקציה הם לא מאפשרים יותר הפעלה דרך בלוטות' ולא הפעלה אוטומטית."

מיד לאחר ההתקנה וברגע שמפעילים את היישום צריך לעבור מספר מסכי "ברוכים הבאים", ולאחר מכן להיכנס למסך ההגדרות:

screenshot_20161201-123301

אחד הדברים שנרצה לעשות ראשונה הוא לבחור את המדינה שבה אנו נמצאים, ולטעון את בסיס הנתונים של המצלמות. לאחר ההגדרה יש להוריד את קבצי הנתונים המכילים את מיקומי המצלמות.

המשך…

יהי זכרה ברוך – מולטנובה 6F

אחד מאמצעי אכיפת המהירות המוכרים של משטרת ישראל הוצא משירות סופית, כך לפי כתבה של אודי עציון בידיעות אחרונות (בשיתוף עם גיא ברלס מאתר ispeed.co.il).

תזכורת: מכמונת המולטנובה השוויצרית היתה מכמונת מהירות אפקטיבית מאוד המבוססת רדאר המשדרת בתדר Ka, שהותקנה באחת משתי צורות: או בתוך ניידת משטרה גלויה או סמויה (בשנים האחרונות בעיקר ברכבים מסוג פולקסווגן ג'טה ומזדה 6, אבל לא רק) בחלקה הקדמי של המכונית שם היתה מותקנת אנטנת הרדאר וכן פלאש (מבזק), והמכמונת עצמה היתה מותקנת ביחד עם המצלמה בתוך הרכב על הדש-בורד, או בעמדות נייחות שהיו מותקנות בצידי הדרך בעידן טרום מצלמות הגאטסו.

דוגמה לניידת ג'טה מסווית מהדור הקודם, ככה נראה המספר הקדמי, עם הברגה ידנית. מתחתיו אפשר להבחין באנטנת הרדאר:

הנה עוד ג'טה עם התקנה מעט שונה. שימו לב לאנטנת הרדאר מתחת למספר, ולפלאש של המצלמה במקום פנס הערפל השמאלי:

לדוגמה, תמונה בה מצולמת הונדה לג'נד הנוסעת במהירות של 213 קמ"ש.

multanove-f6-213kph

למכמונת המולטנובה היו כמה יתרונות ברורים שהפכו אותה לקטלנית במיוחד. העובדה שהיא מבוססת על רדאר דיגיטלי מתקדם הפועל בהספק נמוך ביותר של כ- 0.5 מילי ואט ובתדר של 34.3 גיגה הרץ, הקשה מאוד על גילויה, גם על ידי הגלאים החדשים ביותר. גם אם הגלאי היה מזהה אותה (כמו למשל בכתבה הזו), היינו לרוב מקבלים את האינדיקציה רק כשנהיה קרובים מאוד למכמונת ולעיתים מאוחר מדי מכדי לבלום ביעילות.

דוגמה לסרטון שצולם בחו"ל:

המשך…

סקירת אמצעי גילוי מכמונות מהירות – צ'יטה C550i

כפי שידוע לרוב הנהגים בישראל במהלך 2011 החלה משטרת ישראל, משרד התחבורה והמשרד לבטחון פנים בפריסה ארצית הולכת ומתרחבת של מערכת מצלמות אכיפה אלקטרונית (המכונה "א-3"). במסגרת הפרוייקט הוצבו קרוב ל- 150 מצלמות המהירות על כבישי המדינה. הנה תזכורת:

מפת מצלמות גאטסו בישראל

מעבר למכמונות הגאטסו, מפעילה משטרת ישראל מספר אמצעי אכיפת מהירות נוספים – מכמונות "דבורה", אקדחי לייזר המכונים "ממל"ז", ומספר מאוד מצומצם של ניידות המצויידות במצלמות מולטנובה (בשנים האחרונות כל מצלמות המולטנובה הנייחות יצאו משימוש, ואין הרבה ניידות המצויידות במצלמות אלה, אבל חלקן פעילות במקומות מוכרים וידועים). תוכלו לקרוא הכל אודות אמצעים אלה כאן: אכיפת המהירות על כבישי ישראל בידי משטרת ישראל.

הבעייתיות עם מצלמות הגאטסו

בעוד שמערכות אכיפת מהירות אחרים שהוזכרו לעיל ניתנים לגילוי ע"י גלאי מכמונות, הבעיה הגדולה המתעוררת עם מצלמות הגאטסו היא שהן לא משדרות שום אות אלקטרוני החוצה, ולכן הן בלתי ניתנות לגילוי באמצעות אותם גלאים. קיימת רק טכנולוגיה אחת שמסוגל לגלות בצורה אפקטיבית את מצלמות הגאטסו – מערכת מבוססת GPS שעושה שימוש בבסיס נתונים המכיל את כל "נקודות האיום". כאן נכנס לתמונה מכשיר הצ'יטה.

מכשיר הצ'יטה C550i

מערכת גילוי כזו נמצאת במכשיר המכונה "צ'יטה", או בשמו המלא Cheetah C550i. מדובר במכשיר המחליף את הדור הקודם (המכונה C50i) שנמכר בישראל ובעולם בהצלחה רבה, אבל הוא הרבה יותר קטן במימדיו הפיזיים, עם תצוגה המכילה מידע מפורט יותר, ועם תכונות משופרות עליהן נעמוד מיד. כמו במכשיר הצ'יטה הקודם, גם המכשיר החדש עושה שימוש בבסיס הנתונים המעולה של הצ'יטה (המכונה Trinity 2.0).

הערה: בסיס הנתונים של הצ'יטה מותאם לישראל, הוא מתוחזק בצורה מקצועית והוא מעודכן ברמה שוטפת. רוכשי המכשיר מקבלים מייל ברגע שמשוחררת גירסא חדשה של בסיס הנתונים, מה שכמובן עוזר להם להיות מעודכנים. בנוסף, במידה וחלפו 6 שבועות מהעידכון האחרון, יבקש המכשיר שתעדכנו את בסיס הנתונים שלו.

מכשיר הצ'יטה C550i מספק עד שלושה תיאורי מידע מדוברים עבור כל מיקום, צליל התרעת מהירות יתר (במידה ואתה נוסע מעל המהירות המותרת) וכן צליל מעבר כאשר עוברים את קו המצלמה. הגלאי מספק לנהג התרעה מבוססת GPS על כל סוגי מצלמות האכיפה הנמצאות בשימוש על ידי משטרת ישראל: מצלמות מהירות מסוג גאטסו, מצלמות משולבות אור אדום/מהירות מסוג גאטסו, מצלמות נתיב ציבורי ובעתיד – גם מצלמות מהירות ממוצעת (לא נמצאות בשימוש בישראל נכון לכתיבת שורות אלה). בנוסף, מכשיר הצ'יטה מספק גם התרעה בעת התקרבות לאזורים בהם קיימת אכיפה מוגברת (חשד למלכודות משטרה). כל אחת מההתרעות ניתנות לביטול או הפעלה לפי הצורך, וזאת על מנת להתאים את המכשיר להעדפותיך.

מכשיר הצ'יטה מיובא בבלעדיות לישראל ע"י גי אי מערכות אלק' בע"מ, יבואני וולנטין ובעלי המותג iRoad:

http://www.speedcheetah.co.il

לקחתי אותו לסדרת בדיקות ארוכה בתנאים המדמים בצורה מלאה את האיומים השונים מולם עומדים הנהגים בישראל. המטרה היתה לאשר או לשלול את יכולותיו של המכשיר בגילוי איומים, ואת נוחות התפעול שלו. הנקודות אותן אני מעוניין לבדוק בעת מבחן זה הן האם מכשיר הצ'יטה החדש מסוגל לתת מענה התראתי כנגד מערכות אופטיות מבוססות לייזר (ממל"ז), והאם הוא מסוגל לספק התראה על קיומן של מצלמות גאטסו או איומים קבועים אחרים בנתיב הנסיעה בצורה אפקטיבית וטובה.

המכשיר

מכשיר הצ'יטה C550i הוא מכשיר קטן במידותיו מקופסת סיגריות (אם כי הוא מעט יותר עבה ממנה) העשוי פלסטיק. בחלקו הקדמי הפונה לנהג קיימת תצוגה דיגיטאלית צבעונית הנראית היטב גם בתנאי תאורה ישירים המראה לנהג את מהירות הנסיעה, את כיוון הנסיעה, את השעון בעת נהיגה רגילה, או את המרחק מה"איום" שאליו מתקרבים, במטרים. מתחת לתצוגה קיימים 3 מקשים – שניים לכיוון עצמת השמע ובחירת אופציות, ואחד מרכזי לכניסה לתפריט ההגדרות.

בצד ימין קיים שקע USB לצורך עידכון בסיס הנתונים וכן שקע אודיו. בצידו האחורי (המרוחק מהנהג) קיים שקע המתח, שקע לחיבור אנטנת GPS חיצונית (שימושי בעיקר ברכבים צרפתיים), וכן רמקול.

c550i-front-view-on

המשך…

אסקורט שיחררה את גלאי המכמונות החדש שלה – Max 360 – ותשלם לכם אם תחטפו דו"ח מהירות

יצרנית גלאי מכמונות המהירות האמריקאית/קנדית אסקורט שיחררה היום את גלאי המכמונות החדש שלה – מקס 360 – העושה שימוש בטכנולוגיה חדשה המאפשרת זיהוי של הכיוון ממנו מגיע האיום באמצעות חיצים המופיעים על הצג של המקס החדש.

escort-max-360-1

אם זה נשמע לכם מוכר – אתם צודקים. גלאי המכמונות וולנטיין 1 עושה זאת ממזמן, וכעת עם תפוגת הפטנט הרשום על הטכנולוגיה, אסקורט מצמצמת את הפער ולמעשה לא רק סוגרת אותו, אלא אף עוברת את וולנטיין בזכות העובדה שלגלאי ה-מקס 360 (כמו לאחיו הגדול – פספורט מקס) יש תכונות שבוולנטיין כלל לא מכירים, כמו זיהוי וסימון מיקומים של התראות שווא, ושימוש בבסיס נתונים המכיל את מיקומי המכמונות הקבועות על הכבישים.

escort-max-360-2

היצרנית כה בטוחה ביכולתו של הגלאי החדש, עד כי שיחררה הצהרה כי תחזיר כסף על כל דו"ח מהירות שיקבל נהג העושה שימוש בגלאי זה (בתנאי שמדובר בדו"ח הרשום על שמו של אותו אדם שרכש את הגלאי, בסכום שלא עולה על 250 דולר, ועד 2 דו"חות).

max-360-web

אל תמהרו לרכוש את הגלאי החדש בחנויות אונליין או בעת ביקורכם בארה"ב, שכן הדגם האמריקאי לא מתאים כלל לעבודה בישראל. עלינו להמתין עד שהיצרנית תשחרר גרסה בינלאומית של הגלאי (International), כמו בדגמיה הקודמים – ה- 9500ix וה- מקס אשר גם הם מתאימים כמובן לעבודה גם בישראל עם אמצעי האכיפה הנמצאים בשימוש בידי משטרת ישראל. המקום הבטוח ביותר לרכישת מכשיר פספורט הוא דרך היבואן הרשמי בישראל – אפריל טקליין – ו/או דרך אחד המפיצים הרשמיים שלהם.

סקירת גלאי מהירות מסוג פספורט 9500ix

כפי שאתם יודעים, האתר שלי עוסק בחלקו בנושא אכיפת המהירות על כבישי ישראל בידי משטרת ישראל. ככזה, ביצעתי כאן מספר סקירות ובדיקות השוואתיות בין מספר גלאים מובילים בשוק. אחד הגלאים שנבדקו אצלי בעבר היה ה- Passport 9500i שאמנם הרשים באיכות ההרכבה שלו וכן ביכולת הגילוי של רוב האמצעים בהשוואה לגלאי המוביל בשוק – ה- Valentine One – אבל מאז עברו מספר שנים, ולפספורט בנתיים הצטרף אח צעיר אך מוכשר הרבה יותר – ה- Passport 9500ix. הדגם החדש (למען הדיוק הוא לא ממש חדש, הוא נמצא בשוק מזה כשנתיים לפחות) נמכר בישראל ע"י יבואן רשמי, והוא היה זה אשר סיפק לי את המכשיר למטרת הבדיקה.

אגב, כבר כתבתי בזמנו כאן על כיצד יש לכייל את הפספורט 9500ix לעבודה בישראל.

הפספורט 9500ix מתהדר בכל תכונותיו של הדגם הקודם. כמוהו, גם דגם זה מכיל את כל אופציות הגילוי הנחוצות (חלקן לא נמצא בשימוש בישראל), וגם רכיב GPS שבאמצעותו מודד המכשיר את מהירות הנסיעה, וכן את מיקומך. בניגוד לדגם הקודם בו הנהג היה צריך להזין ידנית רשימת נקודות ציון רלוונטיות (לדוגמה איומים כמו מצלמות מהירות, מיקומי מלכודות וכו'), כאן מספק היבואן בישראל בסיס נתונים שאמור להיות מעודכן למדי, ואשר מכיל (נכון לרגע כתיבת שורות אלה) את כל מיקומי מצלמות המהירות מסוג גאטסו בישראל.

חשוב לציין – היצרן מבדיל בין גרסאות אמריקאיות של הגלאי לבין גרסאות בינלאומיות. לכן, מכשיר Passport 9500ix  אשר נרכש בארה"ב לא יוכל לעבוד בישראל בצורה תקינה, ובסיס הנתונים שבו לא יוכל לעבוד בישראל. קחו זאת בחשבון כשאתם מתפתים לרכוש גלאי כזה מיד שניה או מאיביי למרות המחיר המוזל. המקום הבטוח ביותר לרכישת מכשיר פספורט הוא דרך היבואן הרשמי בישראל.

עידכון בסיס הנתונים מתבצע ע"י חיבור המכשיר למחשב באמצעות הכבל המסופק, והפעלת תוכנה. מרגע זיהוי והרשמת המכשיר תוכלו לעדכן את נתוני המצלמות וכמובן לבצע שינויים כאלה או אחרים בהגדרות המכשיר. הפספורט, כמו הוולנטיין 1, יודע לקלוט איומים בתדרי K ו- X שאינם נמצאים בשימוש בישראל, וכן בתדר Ka (המשמש את הדבורה והמולטנובה הניידת). כמובן שהוא קולט גם לייזר (ממל"ז).

הערה: זהו לא מבחן השוואתי אל מול הוולנטיין 1, אבל מכיוון שהזכרתי אותו, יש לציין כי חלק מתכונות הפספורט הקשורות לרכיב ה- GPS כלל אינן קיימות בוולנטיין שכן הוא איננו מכיל רכיב כזה. לכן אילו היינו רוצים לבצע השוואה מלאה, היינו צריכים להשלים את הוולנטיין באמצעות מכשיר צ'יטה, אך כאמור זו איננה מטרת המאמר. המשך…

עתידות: איסור על הפעלת אמצעים המציגים את מיקום ניידות המשטרה או מצלמות המהירות

לא, עדיין לא בישראל, אבל אין ספק שמספר ח"כים כבר משתעשעים ברעיון של איסור הפעלת אמצעי התרעה בפני מכמונות מהירות, מארבי משטרה, מצלמות מהירות ועוד.

אם נחזור לימי שנות השבעים והשמונים נזכר שגם אז, בישראל, גלאי רדאר ומכמונות מהירות היו אסורים גם אצלנו. בשלב מסויים הצליחו גורמים בענף הרכב לשכנע את מי שצריך היה לשכנע שדווקא קיומו של גלאי רדאר ברכב ישיג התראה טובה יותר, שכן הנהג שמקבל צפצוף על קיומה של המכמונת מאט את נסיעתו ובכך מושגת, לדבריהם, בטיחות טובה יותר בכבישים.

במשטרה הסכימו לאפשר הפעלת גלאי רדאר, אבל כדי לבלבל את הציבור הפעילו החל משנת 94  "דחלילי רדאר" על עמודים בצידי הדרך, מה שגרם לצפצופי שווא רבים אצל הנהגים שרכשו גלאי רדאר פשוטים וזולים. אלא מה, מסיבות של חלמאות ישראלית טיפוסית, אותם דחלילים שידרו בתדר אחר מזה שבו שידרו המכמונות האמיתיות (דאז – מולטנובה), וכיוון שכך בעלי הגלאים יכלו פשוט לסנן את התראות השווא.

ואז הגיעה חברת הסטארטאפ הישראלית Waze – עם אפליקציית האייפון, אנדרואיד (וכעת גם ווינדוז-פון 8) הנקראת באותו שם. היתרון באפליקציית הניווט הוא הקשר הקהילתי שלה אל הנהגים. נהגים יכולים לשלוח, בזמן אמת, התראה על כך שבכביש יש מפגע כלשהו, וכך נהגים אחרים הנמצאים באותו אזור מקבלים את ההתראה ויודעים להיזהר. אבל למה לעצור במפגעים ותאונות דרכים, ולמה לא לתת התראות גם על מיקומי שוטרים, מארבי משטרה, מכמונות מהירות ומצלמות?

המשך…

סקירת גלאי מצלמות גאטסו – CapriCam G8

לפני מספר שבועות הובא לידיעתי על קיומו של מכשיר חדש, פרי פיתוח וייצור ישראלי כחול לבן, שמטרתו היא אחת: לספק הגנה לנהג הישראלי מפני עשרות (ובעתיד מאות) מצלמות הגאטסו המאיימות על כיסו ורישיונו (עוד על המצלמות – כאן באתר).

המוצר – CapriCam G8 – הוא מכשיר המבוסס רכיב GPS המזהה את מיקום הרכב/אופנוע ואת כיוון נסיעתו, ומספק לנהג/רוכב התראה פשוטה אך יעילה המבוססת על סדרת צפצופים מהירה כ- 400 מטר לפני ההתקרבות למצלמה. מיקומי המצלמות מוטענים לתוך המכשיר בתהליך פשוט,כך שבכל רגע נתון יודע המכשיר את מיקום הרכב/אופנוע אל מול המצלמות.

g8kit-2

המכשיר נמסר לי לבדיקות, ולאחר שימוש של כשבוע אני שמח לספר לכם על מסקנותי.

לינק לאתר היצרן:

http://www.capricam.com

עריכה: כ- 4 שנים לאחר צאת הכתבה הזו אני מגלה שהדומיין האמור כבר אינו פעיל. המסקנה היחידה היא שהמכשיר אינו זמין יותר לרכישה.

המשך…

הגדרת Escort Passport 9500ix לעבודה בישראל

בעבר העליתי פוסט שימושי שעזר לבעלי גלאי Valentine One להגדירו לעבודה אופטימאלית בישראל. כעת הגיע הזמן להעלות פוסט דומה עבור גלאי מצויין אחר שנמכר בישראל, הוא ה- Escort Passport 9500ix אשר גם הוא מתאים כמובן לעבודה גם בישראל עם אמצעי האכיפה הנמצאים בשימוש בידי משטרת ישראל.

חשוב לציין – מכשיר Passport 9500ix אשר נרכש בארה"ב לא יוכל לעבוד בישראל בצורה תקינה, ובסיס הנתונים שבו לא יוכל לעבוד בישראל. קחו זאת בחשבון כשאתם מתפתים לרכוש גלאי כזה מיד שניה או מאיביי למרות המחיר המוזל. המקום הבטוח ביותר לרכישת מכשיר פספורט הוא דרך היבואן הרשמי בישראל – אפריל טקליין – ו/או דרך אחד המפיצים הרשמיים שלהם.

לאחר רכישת הגלאי והתקנתו ברכב/אופנוע, יש לבדוק את ההגדרות איתן הוא הגיע מהמפעל, ובמידת הצורך – לשנות את חלקן או כולן.

escort-passport-9500ix

המשך…

בדיקת אמצעי גילוי מכמונות מהירות – iRoad

לאחרונה התבשרתי על קיומו של מכשיר לגילוי מכמונות מהירות חדש המתחיל בימים אלה את דרכו בישראל – ה- iRoad. מדובר במכשיר מסקרן מפיתוח מקומי שמגלם בתוכו, לדברי היבואן, את כל הטוב שבגלאי מכמונות סטנדרטיים כגון ה-וולנטיין 1, ביחד עם יכולת זיהוי מצלמות גאטסו ואיומים אחרים הנמצאת בתוך מכשיר ה-צ'יטה המוכר. אותי זה עניין מאוד, ולכן הצלחתי לשים באופן בלעדי את ידי על מכשיר iRoad ולקחתי אותו לסידרת בדיקות מקיפה. הרי התוצאות לפניכם.

קצת רקע היסטורי – פרוייקא א-3

אם במקרה התעוררתם מתרדמת לאחרונה, אתם בוודאי צריכים תזכורת: במהלך 2011 ו- 2012 החלה משטרת ישראל, משרד התחבורה והמשרד לבטחון פנים בפריסה ארצית הולכת ומתרחבת של מערכת מצלמות אכיפה אלקטרונית (המכונה "א-3"). במסגרת הפרוייקט הוצבו עשרות מצלמות המהירות על כבישי המדינה.

מפת מצלמות גאטסו בישראל

רובנו רוצים לחשוב על עצמנו כאזרחים שומרי חוק (בכל הקשור לנהיגה), אבל עיון קצר במפת פריסת מערכת האכיפה האלקטרונית של מצלמות הגאטסו מגלה שהן הותקנו ברובן במקומות כאלה שבהן אין כל קשר בין המהירות של הרכבים על אותם קטעי כביש לבין האכיפה.

הבעיה עם מצלמות הגאטסו

בעוד שמערכות אכיפת המהירות הקודמות של המשטרה היו ניתנות לגילוי ע"י אמצעי גילוי שונים כגון ה-וולנטיין 1 או ה-פספורט 9500 הנחשבים כמובילים בקטגוריה, הרי נכון להיום הבעיה הגדולה המתעוררת עם מצלמות הגאטסו היא שהן לא משדרות שום אות אלקטרוני החוצה, ולכן הן בלתי ניתנות לגילוי באמצעות אותם גלאים. קיימת רק טכנולוגיה אחת שמסוגל לגלות בצורה אפקטיבית את מצלמות הגאטסו – מערכת מבוססת GPS שעושה שימוש בבסיס נתונים המכיל את כל "נקודות האיום". כמובן שיעילותה של מערכת כזו טמון באלמנט מפתח אחד – רמת העדכניות והדיוק של בסיס הנתונים – וכאן יש הבדל משמעותי בין רמת האמינות והעדכניות של הספקים השונים.

מערכת גילוי כזו נמצאת במכשיר המכונה "צ'יטה", או בשמו המלא Cheetah C50i. היתרון המשמעותי של הצ'יטה בישראל הוא בסיס הנתונים המעודכן שנכון לרגע כתיבת שורות אלה כולל את כל מצלמות הגאטסו, וכן נקודות איום אחרות כגון אזורי מלכודות ממל"ז, אזורי אכיפה מוגברים ועוד. בסיס הנתונים של הצ'יטה מתוחזק בצורה מקצועית ע"י גיא ברלס, יבואן המכשיר, והוא מעודכן ברמה שוטפת.

גם הצ'יטה וגם הגלאים הסטנדרטיים – וולנטיין 1 ו-פספורט 9500 – נסקרו כאן בעבר. אבל בעוד שהשילוב של הצ'יטה יחד עם הוולנטיין היה שילוב שניצח בבדיקות, עדיין נותרה הבעיה הכרוכה בסירבול של תפעול שתי מערכות נפרדות, התקנה נפרדת ברכב, וכמובן תפעול מסורבל יותר עבור אופנוענים. מכשיר ה-פספורט 9500ix אמור היה לתת מענה לבעיה זו ע"י שילוב יכולת GPS עם גלאי מצויין, אבל למרות שבתחום הרדאר והממל"ז הפספורט לא נופל בהרבה מה-וולנטיין 1, הרי שבהשוואה בין יכולת ה- GPS שלו אל מול הצ'יטה קיים חיסרון אחד משמעותי ומכריע – בסיס הנתונים. בעוד שבסיס הנתונים של הצ'יטה הוכח כאמין ועדכני, העידכונים של בסיס הנתונים של הפספורט נעשים בתדירות פחותה, ואינם כוללים, לדעתי, את מלוא האיומים האמיתיים (נשמח לדווח על שינוי מהותי בדרך העידכון של הפספורט בעתיד).

הצורך בשימוש בשני מכשירים שונים המגדיל את ההוצאה ואת הסירבול בתפעול לא נעלמה מעיניו של גיא ברלס, היבואן של מכשירי הצ'יטה והוולנטיין בישראל וה- CTO של אייספיד מלכודות מהירות בישראל, והובילה אותו לפתח במשך השנתיים האחרונות מכשיר אחד שיהיה מסוגל לתת מענה מלא לכל ה"איומים" העומדים בפני הנהג הישראלי:

1. לתת טווח גילוי מקסימלי כנגד מערכות רדאר כגון הדבורה והמולטנובה.

2. לתת מענה התראתי כנגד מערכות אופטיות מבוססות לייזר כגון הממל"ז.

3. לספק התראה על קיומן של מצלמות גאטסו או איומים קבועים אחרים בנתיב הנסיעה.

בתום אותו פיתוח נולד מכשיר חדש – ה- iRoad – המותאם ותפור לצרכי הנהג הישראלי, והמתאים בדיוק לאיומים שמולם אנו עומדים כאן בישראל.

בתמונה – ה- iRoad – קטן וקומפקטי.

לקחתי אותו לסדרת בדיקות ארוכה בתנאים המדמים בצורה מלאה את האיומים השונים מולם עומדים הנהגים בישראל. המטרה היתה לאשר או לשלול את יכולותיו של המכשיר בגילוי איומים, ואת נוחות התפעול שלו. כדי להשוות את יכולותיו של ה- iRoad אל מול גלאים אחרים, הוספתי לבדיקה גם שני מכשירי וולנטיין 1 בגירסאות שונות (אחת מהן – האחרונה), מכשיר פספורט 9500ix, ומכשיר צ'יטה עם בסיס נתונים מעודכן.

המשך…

נגישות