קטגוריה: אביזרים לאופנועים

המלצה על דיבורית לאופנועים – לגזור ולשמור

כמו אייטמים רבים באתר שלי, גם הכתבה הזו נולדה מהשטח: חברים, קוראים, רוכבים שפונים אלי ומבקשים המלצות על דיבוריות לקסדה שלהם. אז אחרי שעניתי באופן אישי אין ספור פעמים, ישבתי וכתבתי כמה שורות כדי לעשות סדר בבלגן.

חשוב לציין: אין בכתבה זו משום המלצה על יצרן ספציפי או דגם ספציפי. זו לא כתבה שאמורה לסגור את כל הפינות, ומן הסתם ככל שיעבור הזמן דגמים חדשים יצאו, אחרים ייעלמו, וגם המחירים וכדאיות הרכישה שלהם ישתנו. לכן תמיד צריך לעקוב אחרי מה קורה בשוק בנושא הזה ולהתעדכן. אז מה בכל זאת יש כאן? זו כתבה שתמצאו בה רשימה של דגמים של חלק מהיצרנים שנמכרים בישראל, וכן יש נקודות למחשבה שכל אחד צריך לתת עליהן דעתו. אחרי שקראתם וסיננתם את אלה שפחות מתאימים לכם, תוכלו לבחור דיבורית שתהיה היו טובה עבורכם ועבור הצרכים שלכם.

בואו נתחיל.

יש בישראל מספר משווקים שמייבאים ארצה מספר מותגים מובילים בעולם, מוצרים שמוכרים לכולנו, ולכל מותג יש מגוון דגמים ברמות איבזור שונות שמתאימות לכל כיס. עליהם אפשר להוסיף את הדגמים הסיניים שניתן לרכוש בעלויות נמוכות יותר באתרים הסיניים (ויש כאלה שזה מתאים להם).

Cardo

יצרן הדיבוריות שאולי הכי מוכר לרוכבים בישראל הוא קארדו. זהו יצרן שהחל דרכו בישראל, נמכר בהצלחה גדולה בכל העולם, ויש לו מספר מוצרים מעולים עם שירות מקומי מצויין. מוצרי קארדו מיובאים ארצה על ידי חברת ברקום עם מרכז שירות ברעננה.

לדיבוריות הבסיס של קארדו יש רמקולים בקוטר 40 מ"מ, ועליהם ניתן לרכוש בנפרד ערכת רמקולים של JBL בקוטר 45 מ"מ שמוסיפים לאיכות השמע ומאפשרות הפעלה של אקולייזר מתקדם של JBL באפליציית הדיבורית בסלולרי. לרוב הדיבוריות של היצרן יש אפשרות לחבר שני מכשירי סלולר בו זמנית וגם לקבל התראות בעברית או באנגלית, מה שמתאים לחלק מהרוכבים בישראל.

הדגם הבסיסי של קראדו היא דיבורית ה- Freecom 1 Plus שמספקת חיבוריות בין הסלולרי לבין הקסדה, מה שמאפשר קבלה והוצאת שיחות טלפון, קבלת הנחיות קוליות לניווט מאפליקציות כמו ווייז או גוגל מפות ולשמוע מוזיקה מהטלפון באמצעות אפליקציות כמו ספוטיפיי או אפל מיוזיק וכן רדיו FM. בנוסף, דגם זה מאפשר חיבוריות בין שתי יחידות המאפשר שיחה בין רוכב/ת למורכב/ת, חיבור שני טלפונים בו זמנית. אטימות נגד מים לפי תקן IPV67, וזמן סוללה של 13 שעות.

 

הדגם הבא של קארדו הוא Freecom 2 Plus שמכיל את אותן תכונות כמו הדגם הקודם, ובנוסף מאפשר שיחת אינטרקום בין 2 יחידות למרחק של 500 מטר בהתאם לתנאי הדרך, וכן פקודות קוליות, רמקולים HD, אטימות נגד מים לפי תקן IPV67, וזמן סוללה של 13 שעות.

המשך…

רוצים להתקין טלפון על האופנוע שלכם? קחו כמה טיפים

ראשית כל ולפני הכל – אזהרה:

זכרו שהשימוש במכשיר הטלפון בזמן רכיבה בהכרח מסיט חלק כזה או אחר של הקשב של הרוכב מהנעשה בכביש אל המכשיר (או אל שיחת הטלפון בה הוא מרוכז), ומומלץ להימנע מכך ככל הניתן (או לעצור בצד בבטחה ולבצע את הפעולות הנדרשות שלא במהלך הרכיבה).

השימוש בטלפון סלולרי – צפייה בהודעות ובטח שבטח נגיעה והתעסקות בו – הוא לא רק בניגוד לחוק ואתם עלולים לחטוף דו"ח אם תתפסו – ויותר חמור מזה, אתם עלולים לעשות תאונה ולהיפגע (בדיוק כמו חבר שרכב בסוף השבוע האחרון על האופנוע שלו, ולפי עדותו שלו עצמו היה תוך כדי שיחת טלפון בזמן שהוא הגיע לסיבוב. מפה לשם הוא מצא את עצמו זרוק בצד הדרך עם שברים ביד וברגל, וכל זה בגלל היסח הדעת).

עם זאת, המכשיר עשוי להיות שימושי למטרות אחרות מאשר מענה דחוף לקבוצת וואטסאפ כזו או אחרת או ריפרוש של הסטורי באינסטגרם – לדוגמה ניווט הוא בהחלט מטרה ראוייה, ויש שיגידו שגם שמיעת מוזיקה עוזרת להם.

ציינתי יתרונות בכחול וחסרונות באדום כדי להקל עליכם.

נקודה למחשבה: מה עדיף? זול או יקר? אני לא נכנס לכיס שלכם הקוראים, אבל בואו נחשוב על זה בצורה כזו: קניתם אופנוע בעשרות אלפי שקלים או יותר, השקעתם אלפי שקלים באייפון <שקר כלשהו> או מכשיר אחד שאתם אוהבים, ועכשיו תחסכו 100 ש"ח ותקנו את המתקן הכי מעאפן שאתם יכולים למצוא באתר סיני, רק כדי לא לשלם מחיר מלא למתקן איכותי מתוצרת מערבית שעבר בדיקות ובקרת איכות? תחשבו על זה.

אחרי ששמנו את זה על השולחן, בואו נעבור קצת על האופציות העומדות בפני רוכב שרוצה להתקין את הטלפון שלו על האופנוע. אני מתייחס ספציפית לאופנועים ולא לקטנועים, אם כי חלק נכבד מאפשרויות החיבור הללו קיימות מן הסתם גם בקטנועים. נתחיל.

אגב, מכירים התקן שלא צויין פה? תנו בתגובות למטה.

התקני RAM

חברת RAM האמריקאית (שכבר כתבנו עליה פה באתר לפני שנים רבות) מייצרת התקנים לכל דבר שזז – רכבים, משאיות, סירות, רכבי שטח, ניידות משטרה ועוד, ומאפשרת לחבר אליהם הרבה מאוד סוגים של מכשירים – טלפונים, מכשירי GPS, תאורות, מצלמות, מחשבים, טאבלטים ולפטופים, ציוד דיג ומה לא. ולכן סביר להניח שכאן תוכלו למצוא את החיבור המתאים לכם ביותר. כדי לבנות את המתקן המתאים לכם, כנסו לפה:

https://www.rammount.com/mount-builder

הקונספט של מוצרי RAM בנוי בצורה מאוד פשוטה מ- 3 חלקים:

1. מתאם בסיס שמתחבר לאנשהו – לכידון, לציר היגוי מרכזי, למראות, למכסי מיכל שמן ברקס/קלאץ', למכסי מיכל דלק, לברגים ולכל דבר שתעלו על דעתכם.

2. זרוע – שיכולה להיות קצרה מאוד, קצרה, בינונית, ארוכה, או ארוכה מאוד, עם חיבור מסתובב או ללא, ואפילו עם פיצול למספר זרועות לריבוי התקנים. במקום בורג החיזוק ניתן להרכיב מנעול שמונע גניבה של כל ההתקן מהאופנוע, אם אתם חוששים. המשך…

על מגיני ידיות בלם

והפעם נדבר על מגיני ידית הבלם המותקנים לעיתים על אופנועים, מגנים הנקראים באנגלית brake protectors או brake guards. האם מדובר באביזר חובה? אם כן, מדוע לא כל אופנועי הספורט מגיעים עם פריט זה מותקן כברירת מחדל? האם מדובר בפריט מיותר שכל מטרתו היא שידרוג הפוזה של הרוכב?

ננסה להסביר.

כשמדובר באופנועי כביש, במקור, מגיני ידיות הבלם לא נוצרו כדי להגן על הידית מפני נזק, אלא להגן על ידית הבלם הקדמי מפני לחיצה בטעות, לחיצה שעלולה להתרחש בתרחישים מסויימים כמו מעבר בין רכבים (או רכיבה ספורטיבית אגרסיבית במהלך מירוץ או אימון למירוץ), מה שכמובן עלול להוביל לתוצאות הרסניות ואפילו קטלניות.

יצויין שבאופנועי שטח מגיני ידיים כמובן קיימים מזמן, אבל כוונת פוסט זה איננה לאופנועים אלה.

כל זה התחיל בשנת 2006 במסלול המירוצים בקטלוניה ספרד במהלך מירוץ MotoGP ה- 7 של אותה עונה. בזמן המירוץ, אופנוע הדוקאטי של סטה ג'יברנאו התנגש בידית הבלם הקדמית של לוריס קפירוסי. ג'יברנאו הועף באלימות מעל לאופנוע ה- Desmosedici שלו, מה שגרם לתאונת שרשרת מרובת אופנועים שבה היו מעורבים גם דני פדרוסה, רנדי דה פונייה, ומרקו מילאנדרי.

שווה לראות את הקליפ הזה:

זה לא נעצר שם. בשנת 2008 היתה תאונה בה היו מעורבים הקטור ברברה ומרקו סימונצ'לי ז"ל במסגרת מירוצי ה- 250. המשך…

המתנה האולטימטיבית לרוכב – Leatherman Tread

האם אתם מהרוכבים שמשוכנעים שאתם חייבים להחזיק עליכם בכל עת כלי עבודה רב-גוני שיעזור לכם לטפל באותן בעיות קטנות (אבל מעצבנות) שכולנו נתקלים בהם מדי פעם? האם גם אתם מתקשים למצוא מקום לאותו אולר-רב-גוני (מה שמכונה Multi-Tool) כדוגמת האולרים של Leatherman ואחרים?

גם אני.

ולכן התלהבתי מאוד לגלות כלי עבודה חדש, בעצם תשובה כמעט אולטימטיבית, שיצרה חברת Leatherman – כלי המכונה Leatherman Tread. הכלי נראה כצמיד, או אם תרצו רצועה מתכתית של שעון (למעשה אפשר להרכיב שם שם שעון בדגם המכונה Leatherman TreadTM QM1).

leatherman-tread-1

הכלי הרב-תכליתי עשוי מפלדת אל-חלד העמידה בפני קורוזיה, כשכל חוליה (או לינק) ברצועה מהווה כלי עבודה בפני עצמו – שניים עד שלושה כלים שונים לכל חוליה – ובסך הכל עד 25 כלי עבודה שימושיים כדוגמת מברגים שונים, מפתחות אלן, פטישון לשבירת חירום של חלונות ועוד, וכל זאת מבלי לגזול מקום יקר בכיס המכנסיים או הז'קט, ויחד עם זאת המאפשר להם להיות עליך בכל עת.

כל חוליה מחוברת לחברתה באמצעות מחברים שניתנים לפתיחה מהירה, וכך ניתן גם לסדר את החוליות לפי הסדר המתאים לכם, וכן להוסיף או להסיר חוליות לפי הצורך. גם הסוגר עצמו משמש ככלי עבודה, עם פותחן בקבוקים ומברג שטוח.

leatherman-tread-3 leatherman-tread-2

הכלי זמין בשתי תצורות – צבע של פלדת אל-חלד וציפוי דמוי יהלום בצביעה שחורה, ומשקלו 150 גרם.

בארץ מחיר הדגם הכסוף 995 ₪, ומחיר הדגם השחור 1295 ₪. בארץ ניתן להשיג את הכלי ברשתות ג'נטלמן, ריקושט וחנויות המחנאות.

לאתר היצרן:

http://www.leatherman.com/tread.html

הוידאו:

זן ואומנות אחזקת האופנוע – או איך לעשות לעצמך חיים קלים

בשתי מילים: ספר מבאס. אדם מן היישוב היה עוד עלול לחשוב שיש לספר הזה קשר לאופנועים או לאחזקה שלהם. לא ממש – לא גיליתי על מה הספר בדיוק כי הפסקתי לקרוא אותו אחרי פרק או שניים שהיו גורמים גם לבוגרי האפוס "מלחמה ושלום" הידוע לשמצה להגיד: "וואו, זה משעמם!" התחלתי לקרוא אותו כי הייתי צריך קצת כיוון באחזקה של האופנוע, המשמש אותי ככלי תחבורה עיקרי.

לכל אופנוען אמורים להיות כישורי אחזקה בסיסיים כלשהם, כך היא דרך הטבע, ובארצנו הקטנה על אחת כמה וכמה: אופנוענים צריכים להיות בעלי תושייה וכישורים טכניים אם הם לא מעוניינים לשלם אלפי שקלים על אחזקת האופנוע כל שנה, כיוון שעלות הטיפולים והחלקים כל כך גבוהה.

אחד הדברים שהכי מבאסים (לפחות אותי) באופנוע, זה לשמן את השרשרת. לברי המזל יש ג'ק אמצע שמקל על המלאכה המבאסת, אבל שאר פשוטי העם צריכים לקמבן קומבינות שונות ומשונות: באחד האופנועים שלי השתמשתי בקרשים, חבל, חוסם עורקים ומקל קרטיב (תחשבו על זה קצת ותבינו איך) כדי לשמן את השרשרת. ישנן מגוון אסכולות לגבי מועדי שימון השרשרת – כל 1000 ק"מ, כל 500, פעם בשבוע, כשהשרשרת יבשה וכו' וכו'. אבל על דבר אחד אין עוררין – שצריך לשמן. זה מאריך את חיי השרשרת, אבל כולם מתבאסים לעשות את זה, במיוחד באופנועים כבדים (במשקל).

הבייבי סטרום שלי לא קליל בכלל, והשתמשתי במגוון טכניקות – אבל בהיעדרו של ג'ק אמצע, כולן לקחו הרבה זמן וכולן היו לא יעילות. בשיטוטי ברשת בחיפוש אחר פתרון, מצאתי את ה- PackJack , מתקן פשוט מאוד המיועד להקל על מלאכת שימון השרשרת. ה- Pack Jack עובד על עיקרון פשוט מאוד של נעילה מכאנית, ונראה שהוא יציב מאוד ובטוח.

המשך…

סקירת מוצר: מתקן למכשיר טלפון סלולרי מסוג Ram Mounts

את הדו"ח הבא כתב בחור מוכשר בשם Ben Alpha הכותב בין היתר בפורומים בפולגז. לאחרונה הוא ביצע בדיקה לא רעה לאחד מהתוספות השימושיות ביותר עבור הרוכב לאופנוע – התקן כידון מסוג Ram Mount. כפי שתראו בהמשך, התקנים אלה מיועדים לא רק לטלפונים סלולריים, אלא לשלל מכשירים וציוד – GPS, גלאי מכמונות, מצלמות ועוד. הסקירה הספציפית מתמקדת בהתקן עבור מכשיר טלפון סלולרי, והיא מובאת כאן כמובן באישורו של הכותב המקורי. לטקסט הכנסתי מספר הערות משלי, אותן סימנתי בבירור.

עריכה: מאמר זה פורסם באוקטובר 2012. בשנת 2020 הצטרף גם המאמר הבא שיכול לעזור לכם לעשות סדר בנושא התקנת טלפונים על אופנועים.

הנה הוא לפניכם:

לאחר כמה חודשי שימוש הגיע הזמן לכתוב דו"ח שימוש על "הכדור המוזר הזה שיש לי על הכידון".

RAM הוא בעצם קיצור ל: Round-A-Mount. שם החברה, כמו כל מוצריה מתבססים על חיבור בשם Ram 1" Ball שמשמש כבסיס לכל המאריכים, מחברים והעריסות של החברה. הכדור עצמו מגיע בשלל צורות חיבור אשר מתאימות למגוון רחב של כלי רכב וסביבות עבודה. ישנם כדורים המתחברים לכידונים, לקליפאונים, לשולחנות, להגאים של רכבים, למשטחים חלקים ואף כמה שבסיס הכדור משמש כבורג חלופי בהברגה מסויימת וכל ההתקנה נראית אפילו יותר "נקייה". מבחינת העריסות, רובן למוצרי אלקטרוניקה כגון פלאפונים, ג'יפיאסים, ואפילו מכשירים גדולים יותר כגון מדפסות ולפטופים. אך יש גם בסיסים לכל סוגי המצלמות, מחזיק כוסות, חכות, פנסים ואפילו נדן לאקדח. כל אלה מתחברים למאריך/מתאם, והבסיס הוא הכדור עצמו.

אני לא מאלה שתומכים בדיבור בטלפון בזמן הרכיבה, הצורך והשימוש היחיד שיש לי בפלאפון בזמן הרכיבה הוא ה GPS אשר משמש אותי לנסיעה בין לקוחות. כשאני לא משתמש בו, הפלאפון בכיס של המכנס/מעיל. עד היום השתמשתי בכמה וכמה מתקנים (חלקם נקנו בארץ, חלקם בחו"ל) שעשו את העבודה, אבל לא שרדו עקב בלאי. רובם גם נראו קטסטרופה על האופנוע עם או בלי הפלאפון, והפריעו לי בזווית של העין. לפני כמה חודשים כשמצאתי את אהבת חיי, נתקלתי בבעיה, כל מתקן ששמתי על הביואל נסדק, נשבר ונשר מן האופנוע עקב הרטט של המנוע. כשלבסוף זה קרה עם מתקן די יקר של חברה מוכרת, באמצע כביש 6, דבר שהסתיים במסך אייפון שבור ושעה של חיפושים בצד הדרך (עד שמישהו התקשר, והוא נמצא).  לכן, לפני קניית מתקן חדש הצבתי כמה פרמטרים שעליו הוא יצטרך לענות:

– שיהיה יציב במהירות גבוהה (אופנוע נייקד).

– שיהיה עמיד בפני רטט חזק (רוכב על ביואל).

– שיהיה בעל כמה שיותר כיוונונים ואם אפשר גם עוד אפליקציות.

– שיהיה ניתן לפרק ולהרכיב את המתקן בקלות כשאני לא משתמש במתקן כדי שהאופנוע יראה יותר "נקי".

הערה (מיצו): את המוצר והאביזרים השונים ניתן לרכוש ממוכרים רבים באיביי, אבל רצוי קודם לכן לוודא בדיוק אילו חלקים אתם צריכים ובאיזו צורה תחברו אותו לאופנוע שלכם. בנוסף, למרות המחירים הלא-זולים, מדובר במוצר איכותי מאוד שיספק לכם שעות רבות של שימוש ללא הפרעות או תקלות.

המשך…

נגישות