קטגוריה: דברים מטופשים

חלמאות ישראלית – בוטלה האופציה לתשלום אונליין על הפרשי אגרת רישוי עבור רכבים בעלי תו נכה

מי שמחזיק תו נכה על נכות כזו או אחרת זכאי מזה שנים לקבלת אגרת רישוי מופחתת (להלן "אגרת נכה"), מה שמוזיל את האגרה לרוב הרכבים לסכום של כמה עשרות ש"ח בלבד בשנה. בהחלט הטבה משמעותית לנכים רבים שגם ככה חלקם מתפרנסים בקושי מקצבת נכות מגוחכת.

עידכון פוסט: ראו עידכון אחרון בתחתית הפוסט.

אלא מה, עצם קבלת ההטבה יצרה לנכה בעיה אחרת: מרגע שהתקבל ההחזר על אגרת הרישוי לרכב מסויים, כשהנכה מעוניין למכור את הרכב ולבצע העברת בעלות (אונליין או בסניפי הדואר), הוא חסום מביצוע העברת הבעלות וזאת משום שהוא חייב קודם כל לשלם חזרה למדינה את הפרשי האגרה, ורק אז תיפתח בפניו האפשרות לבצע את העברת הבעלות.

לשמחתנו, כאחד מלקחי הקורונה וההנגשה של שירותים רבים לאזרח באמצעות האינטרנט, נפתחה בפני ציבור הנכים האפשרות לשלם את הפרשי האגרה אונליין – דרך האתר הממשלתי של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. מרגע שבוצע התשלום, האופציה להעברת הבעלות נפתחת בפני הנכה וזאת מבלי להכריח אותם לכתת רגליהם, קביהם, או כסאות גלגליהם למשרדי רישוי רק בשביל זה.

אבל בישראל כמו בישראל, כשיד אחת לא יודעת מה היד השניה עושה וכשבמשרדי הממשלה יושבים אידיוטים שכל קשר בינם לבין התחום עליו הם אמונים הוא מקרי בהחלט וקשור רק לכמה קולות הם קיבלו בפריימריז של המפלכה וכמה הם צועקים כמו בבונים שכל תפקידם הוא לבדוק את הרקטום של המנהיג הגדול, אז הנה אנחנו רואים – שוב – איך המדינה מתעמרת באזרחיה.

צילום אילוסטרציה:

לכן עכשיו, כחלק משיפור הטירלול של המדינה נגד תושביה, מתברר שהאופציה הזו נחסמה בפני הנכים. לא ניתן יותר לשלם את ההפרשים אונליין. חובה להגיע למשרד הרישוי כדי לקבל מהם שובר, ואז לשלם את הסכום בסניף הדואר הסמוך. אל תשאלו איך אני יודע.

אוי איזו חלמאות.

עידכון פוסט: מאז שהפוסט הזה עלה – נמצאה דרך לתשלום הפרשי אגרת רכב לרכבים בעלי תו נכה. קבלו את כל הפרטים כאן.

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 4

אמל"ק: פייק מארץ הפייקים…

זה לא מאתמול, אלה לא מצלמות מהירות, הן לא אוטומטיות והן לא על כביש 6… מדובר בטקסט מומצא מהעכוז שרץ ברשת בפורמט זהה כבר משנת 2006 וב- 2010, רק שאז במקור שלחו אותו במייל. ב- 2014 כבר עברו לאיומים בפייסבוק, ועכשיו זה בוואטסאפ…(ראו לינקים פה מתחת לפסקה הזו). גם היום, כמו אז, הכל חארטה בפיתה, ולדעתי גם הלוגו של החברה הזו שם גם הוא מושתל בפייק.

לא מאמינים? הנה תראו בעצמכם:

ב- 2006: מצלמות מהירות על כביש 6 (אתר "לא רלוונטי")

ב- 2010: שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 1

ב- 2014: שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 2

ב- 2018: שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 3

לפי הקצב הזה בפעם הבאה שנקבל את הפייק הזה זו תהיה שנת 2027…

הנה ההודעה כפי שנשלחה גם אלי:

כבר אז בדקתי מול כביש 6, ואין שם אפילו לא מצלמת מהירות אחת, לא אוטומטית ולא נעליים. כן יש מעת לעת מבצעי אכיפה של משטרת התנועה, אבל זה באמצעות מכשירי ממל"ז ודבורה, ולא כפי שצויין בהודעה הטפשית הזו. מה שהיה נכון לאז נכון גם להיום. אין אף לא מצלמת מהירות אחת על כביש 6.

שנית – לטובת הנהגים שעדיין לא מכירים את חוקי התנועה בישראל – המהירות המותרת בכביש 6 היא לא "רק" 110 כפי שכתוב אלא יש בו קטע ארוך מאוד שבו המהירות המותרת היא 120 קמ"ש.

שלישית – לגבי אותן 300 מצלמות – נו, עוד שטות והפעם בלאפה. נכון, יש מצלמות של מערכת א'3 כפי שהאתר הזה עוקב אחריהן כבר מעל 15 שנה, אבל הן לא חדשות ובטח לא מהשבוע…

ורביעית – נו, הודעת שרשרת. תיכף יבקשו מכם להעביר אותה ל- 10 חברים אחרת תיפול קללה על ראשכם…

הדבר היחיד שלגביו ההודעה צודקת היא שאם תופסים אתכם במהירות של 41 קמ"ש מעל המותר תזכו לקבל זימון לבית משפט מה שכמובן עלול לגרור אחריו שלילת רישיון, וזה ללא קשר לפסילה מנהלתית שהשוטר במקום רשאי לפסול לפי שיקול דעתו.

שלחו לכם את הודעת הוואטסאפ המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

שטויות שרצות ברשת – מצלמה חדשה לזיהוי משתמשים בטלפון סלולרי

שכבר חשבנו שסיימנו עם השטות הזו, הנה מתחיל גל חדש… זהו נוסח ההודעה כפי שהיא מופצת ברשתות:

זו מצלמה חדשה שתגלה אם הטלפון שלכם מונח על הרגליים בנסיעה ואתם משחקים בו. ואז בלי דוחות תנועה מקבלים הביתה דוח שבו תפרדו מאלף שקל וגם תרוויחו שמונה נקודות בקזינו של הכבישים.

וזו התמונה:

הנה קצת עובדות:

1. האמת היא שזו תמונה אמיתית של מצלמה שנכנסה לזמן קצר לשירות המשטרה. הם קראו לה "מצלמה טקטית". כתבתי על זה פה.

2. המצלמות הללו היו בשימוש לזמן קצר, ויצאו משימוש סביב כניסת מגיפת הקורונה.

3. המצלמות הללו מעולם לא זיהו שום דבר בכוחות עצמן ובטח לא עבירות כמו שימוש בטלפון. שיטת הפעולה בשימוש במצלמות אלה חייבה ששוטר יצפה בסרטונים, ועל סמך מה שהוא רואה ניתן היה להפיק דוחות ידניים.

4. כמו כל דבר במשטרת ישראל, גם כשהיה להם כלי שימושי ביד שיכול לעזור באכיפת עבירות היריונות בכביש – הוא יצא משימוש עקב עלויות תחזוקה גבוהות.

5. תזכרו שהמשטרה מעדיפה לחפש את המטבע מתחת לפנס. עבודה קשה שאשכרה תוביל להורדת עבירות הביריונות בכביש? הצחקתם אותם. עדיף לעמוד עם ממל"ז על כביש מהיר ישר ולתקוע נהגים שנוסעים על 117 קמ"ש במקום 90.

6. ניתן עד היום לראות שרידי עמודים קטנים כתומים על כבישים רבים.

למרות העובדה שמדובר בפייק, שווה להזכיר ששימוש בסלולרי בזמן נהיגה הוא מעשה לא אחראי ומסוכן ועדיף להימנע ממנו.

שלחו לכם את הודעת הוואטסאפ המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

 

שטויות שרצות ברשת – אכיפה מוגברת נגד גניבת רמזור כתום

החל משעות הבוקר של ה- 1 בינואר רבים מקבלים את ההודעה הזו בקבוצות הוואטסאפ השונות, ולפעמים ההודעה נשלחת על ידי כאלה שהיינו מצפים מהם להבין דבר או שניים בנושא נהיגה (כולל שוטרים, מתנדבים, וקציני תעבורה)… מסתבר שכשמדובר בהודעות שרשרת – להרבה אנשים אין את המודעות הבסיסית לסנן ולהפריד בין המוץ לתבן, בין מה שנכון לבין מה שהוא פייק מארץ הפייקים…

תוכן ההודעה:

+++++++++

בוקר טוב
תזכורת לנהגים

החל מהבוקר 01.01.2023, גניבת רמזור כתום דינה כמו חציה באדום

משטרת ישראל מחכה לתפוס את העבריינים באמצעי אכיפה אלקטרוניים ואנושיים.

שימו לב‼️‼️
מרוב הרגל זה קשה

+++++++++

כאמור אין בכך לא קמצוץ של אמת, המשטרה לא התחילה לאכוף ולא נעליים. החוק נשאר אותו חוק, ושום דבר לא השתנה, ואין עבירה של "גניבת רמזור כתום" בין היתר מהסיבה הפשוטה שבניגוד למה שהרבה חושבים – אין בכלל אור כתום ברמזור. תבדקו.

המשך…

שטויות שרצות ברשת – ניידות חדשות סמויות עם דבורה

עוד תמונה שרצה ברשתות הגיעה לידי, וחשבתי שזה יעניין אתכם לדעת האם אמת בדבר:

וזו לשון ההודעה (העילגות במקור):

שימו לב רכב חדש של המשטרה סופק על ידנו.
.קולט כל.מה שנעשה ברכב אפילו מ 3 קמ…בדגש על הנייד ועל מהירות

גירסה אחרת של אותה הודעה:

שימו 💚
למשטרת ישראל הגיעו רכבים חדשים מהניילון מצויידים במצלמה דיגיטלית ובגלאי מהירות משוכלל ביותר שקולט בו זמנית 3 מסלולים שונים ….
הרכב לוחית זיהוי רגילה והמכשור מצוייד בחלק התחתון של הרכב

הנה גרסה למתקדמים של אותה הודעה, הפעם המלל אחר (ולא פחות מטופש):

האם אמת בדבר? האם באמת מדובר בניידת משטרה סמוייה? ראשית, בואו נפעיל את הראש: ממיקום המצלמות/חיישנים אני מאוד בספק שזה משמש לאיזו מטרת אכיפה, ולו בגלל שדה הראייה המצומצם, ובוודאי שלא משהו שקשור לאכיפת "הנייד"… שנית, דבורה זה בוודאי ובוודאי לא (תוכלו לקרוא עוד על מכמונת הדבורה כאן).

המשך…

שטויות שרצות ברשת – ניידות משטרה שמצלמות הכל

זה עוד אחד מאותם סרטונים מטופשים שמישהו צילם (הפעם לפחות זה באמת צולם בישראל) והעביר ברשתות החברתיות, משם זה מתגלגל וכל דודה, סבתא ושכנה ממורמרת מעבירה חיש קל לכל רשימות התפוצה שלה…

זה הסרטון:

 

מה שרואים בפועל בסרטון (תתעלמו מהצלם המוכשר שמחרטט ברקע – "כול סייארה מצולמת") הוא רכב מסוג פורד פיוז'ן של חברת מובילאיי שעליו מותקנות מספר מצלמות וחיישנים לטובת בדיקות של הרכבים האוטונומיים שהחברה מפתחת.

הנה המצלמות המדוברות:

אז נכון, אסור להתעסק בסלולרי בזמן נהיגה (ואני בעד החרמה מיידית של מכשיר הטלפון על ידי השוטר בנוסף לקנס גבוה ונקודות), אבל הרכב הזה, עם כל כמה שהצלם מפחיד אותנו, איננו ניידת משטרה סמוייה.

הנה וידאו שממחיש רכב דומה של מובילאיי נוסע על כבישי ירושלים (צפו עד הסוף כדי לראות רכב דומה למה שנראה בוידאו למעלה):

שלחו לכם את הודעת הוואטסאפ המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

שטויות שרצות ברשת – ניידת סמוייה שמצלמת רכבים

זהו הסרטון שהופץ לאחרונה ברשתות חברתיות. כמו במקרים רבים אחרים, גם לסרטון הזה יש מקור לא ידוע (אם כי היה מי שמיהר לשים עליו חותמת מים):

 

במבט מדוקדק בסרטון רואים רכב מתוצרת טויוטה (ככל הנראה מדובר ב- FJ Cruiser מודל 2007) הנוסע על כביש מהיר בן 4 נתיבים. התמונה עוברת פנימה, ורואים מישהו מתפעל מחשב נייד מתוצרת פנסוניק (ככל הנראה דגם מוקשח הנקרא Toughbook).

ממה שרואים, על הרכב מותקנת מצלמה מסוג כלשהו שמצלמת את התנועה מסביב. עוד מהסרטון, ניתן להבחין שהמצלמה הזו מסוגלת לזהות את מהירותם של כלי הרכב שנוסעים סביב, ומבחינים בפרמטרים נוספים שהיא לוכדת.

המשך…

שטויות שרצות ברשת – מצלמות חדשות על כביש 6

סרטון שמסתובב ברשתות החברתיות מציג, לכאורה, משהו שנראה כמו עמדה עם צ'קלקה מהבהבת. אם תגבירו את הווליום, תשמעו אדם במבטא ערבי מזהיר את כולם מפני מצלמות חדשות על כביש שש.

 

האם מדובר בהתקן אמיתי? לתחושתי האישית – לא. במבט מעמיק בסרטון הראשון ניתן בקלות לראות את החיבור הפרטיזני, את חוטי החשמל החשופים, את הקופסה שנראית כמו מצבר, ואת העמוד הכתום עצמו שנראה די עלוב. לא ככה בונים מתקן אכיפה, אבל כן ככה בונים משהו שעשוי מקרטון ביצים, שתי פרוסות פסטרמה, מסטיק בזוקה, סיכת ראש ופנס מהבהב.

בסרטון נוסף שהגיע אלי נראה המתקן החשוד בזווית הרבה יותר טובה:

 

בסרטון השני העליבות של המתקן כבר נראית בצורה ברורה. ניסיון נואל להפחיד נהגים באמצעות צ'קלקה ופלאשים מטופשים בתוך קופסת עץ מחוברת עם מסקינג-טייפ וחוטי חשמל חשופים.

  

מה שעוד ניתן ללמוד משני הסרטונים זה שמדובר בהתקנים דומים אך הממוקמים במקומות שונים. זה אומר שמי שחשב על הרעיון במשטרה חשב שזה יהיה ממש מוצלח אם יציבו את העמדות הללו במקומות שונים על מנת להלחיץ עוד יותר נהגים.

באופן אישי קיבלתי מסרים ממספר אנשים, שכל אחד מהם נשבע ביקר לו שהמידע הזה נמסר לו על ידי "חבר". לפעמים ה"חבר" הזה הוא שוטר שעובד באיזו יחידה טכנולוגית ואמון על הכנסת אמצעים חדשים. לפעמים ה"חבר" הזה הוא שוטר שעובד ביחידה שמפעילה את המתקן הזה ואשכרה מפיק ממנו דו"חות. לפעמים, המסר מגיע בגיבוי (לכאורה) של דובר משטרתי כזה או אחר.

ברור לי לגמרי שהמסרים הללו נעשים מתוך רצון טוב (אני מכיר היטב את כל אלה שכתבו לי בנושא). אבל גם ברור לי ש"חבר" כזה הוא לא בדיוק "חבר", אלא בסה"כ מדובר במישהו שקיבל את הסרטון/תמונות בעצמו דרך וואטסאפ או פייסבוק, וכדי לשוות תחושת אמינות למידע הזה, כל מי שמעביר אותו הלאה מוסיף לו משהו (בדומה למשחק "טלפון שבור", למי שמכיר מימי טרום הסלולרי שחונק לכולנו את המוח).

ואני אומר – בקרוב האייטמים האלה יעלו לצינור או לתוכנית דומה, ואז נראה את נציג המשטרה מתפתל בניסיון להסביר את הקומבינה. בנתיים, הם רק עושים צחוק מעצמם.

שלחו לכם את הודעת הוואטסאפ המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 3

היה לנו משהו דומה בעבר, אבל מכיוון שהתקדמנו מאז 2010, הכל רץ בוואטסאפ במקום במייל.

ככה זה היה בפעמים הקודמות:

ב- 2010: שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 1

ב- 2014: שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 2

עידכון 2023: חשבתם שזה נגמר? תחשבו שוב. הטפשים לא מפסיקים להעביר את השטות הזו:

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 4

הפעם, ההפחדה היא כפולה: גם מצלמות מהירות, וגם מצלמות נגד מסמסים. וואו. פטנט חדש? מדהים.

הנה ההודעה כפי שנשלחה גם אלי:

כאמור – חארטה. אלה אינן מצלמות מהירות.

על כל גשר גבייה, או Gate, על כביש 6 מסתתרות מספר מצלמות. אלה מצלמות שנבנו לתוך התשתית של כביש 6 החל מיום פתיחתו. מצלמות אלה משמשות למטרות שונות:

  • איתור מעבירי פסקל בין רכבים
  • צילום מספרים של משאיות בעלות מטען חורג
  • צילום מספרים ש"נשמטים" ממערכת החיוב הרגילה על כל גייט
  • ועוד

הן אינן מצלמות מהירות.

שלחו לכם את הודעת הוואטסאפ המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

שטויות שרצות ברשת – מצלמה ניידת על מעקה הפרדה

הנה עוד סרטון הזוי שקיבלתי בוואטסאפ. כמו במקרים רבים אחרים שבהם מופץ סרטון או תמונה ברשתות החברתיות ובוואטסאפ, גם לסרטון הזה יש מקור לא ידוע, עם טקסט מקומי הזוי:

אלי הגיע הסרטון עם הטקסט המצורף הבא (קרדיט על הבאת המלל הזה לתשומת ליבי מגיע ל-שלמה מנשה):

🚨זהירות‼‼

שיטה חדשה של משטרת התנועה הארצית לתפוס נהגים שעוקפים מהשוליים, או לא חגורים ועוד עבירות מהסוג הזה‼
בנוסף המצלמה סורקת מספרי רכב ומעבירה מידע בזמן אמת איפה כל רכב נמצא והאם הוא עם טסט וביטוח‼
השיטה הזאת תתחיל לפעול בכל רחבי הארץ‼
שתפו בקבוצות, ראו הוזהרתם ‼

כמובן שכל הסימנים ל"חארטה" נמצאים כבר בגוף ההודעה: המון סימני קריאה, טקסט עילג ברמות קשות, אזהרה כאילו כל זה כבר מבצעי בארץ, וכמובן – הבקשה/דרישה לשתף ולהעביר כמה שיותר בכל הקבוצות האפשריות. חסר רק שיהיה כתוב ש- CNN ו- YAHOO הודיעו על זה כדי להשלים את רמת האמינות של הטקסט ל"תומר שמש" (בדיחה פנימית, המבין יבין).

המשך…

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מוסתרות מאחורי שלטי דרכים

לאחרונה אני נתקל בגל של הודעות שרצות בוואטסאפ וברשתות החברתיות אודות מצלמות שמותקנות בצורה חבוייה מאחורי שלטי תנועה על דרכים ראשיות ברחבי הארץ.

בניגוד לשלל הודעות חארטה אחרות שמופצות ברשתות, דווקא להודעות אלה אין "ריח" של בולשיט, והן נראות ומרגישות לגיטימיות – ומפחידות – במיוחד.

כמה דוגמאות:

המשך…

שטויות שרצות ברשת – מצלמה חדשה ומשוכללת על כביש 4

עוד אחת מההודעות האלה שרצות בוואטסאפ וברשתות חברתיות. הפעם, מדובר בהודעה מפחידה במיוחד על מצלמה חדשה ומרשעת במיוחד שמותקנת על כביש 4 (לכאורה כמובן):

כך נראה הטקסט (העילגות במקור):

נהגים זהירות!

מצלמה חדשה סמויה ומשוכללת בכביש 4 בין מחלף מורשה לכיוון בני ברק מתעדת הכול כולל הרכב מבפנים .

זהירות מפלאפונים בנהיגה וחגורת בטיחות

להפיץ בקבוצות…

כרגיל, כל הסימנים ל"חארטה" נמצאים כבר בגוף ההודעה: המון סימני קריאה (בכותרת הפעם), טקסט עילג, אזהרה כאילו כל זה כבר מבצעי בארץ, וכמובן – הבקשה/דרישה לשתף ולהעביר כמה שיותר בכל הקבוצות האפשריות.

זו איננה מצלמה חדשה, היא למעשה כלל לא מצלמת – לא את הנהגים, לא את החגורות, לא את הפלאפונים ולא את מצב הסוללה שלהם. מדובר במתקן לייזר שמטרתו היא בדיקת יציבות יסודות גשר דרך אם המושבות (בין קרית אריה בפתח תקווה לבין בני ברק). מתחת לגשר חופרים את תוואי הרכבת התחתית, והמכשיר מיועד למדידה מדוייקת על מנת להתריע בפני תזוזה מסוכנת של היסודות.

תזכרו: אם זה נראה הזוי, זה באמת הזוי, וככלל – כל הודעת וואטסאפ וכו' שמבקשת מכם לשתף ולהעביר אותה לכמה שיותר אנשים/קבוצות – היא חארטה ביסודה.

שלחו לכם את הודעת הוואטסאפ המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

שטויות שרצות ברשת – מהירות מקסימלית המותרת בצומת

גם את השאלה הזו אני מקבל בתדירות תכופה מקוראי, ויותר חמור מזה – אני קורא את חלק מהקשקושים המסתובבים בנושא זה באינטרנט מפי כל מיני כאילו ברי סמכא כאלה ואחרים, ואני נחרד.

הגיע הזמן לשים את הדברים על דיוקם, ואם ארוך לכם מדי – דלגו למטה לשורה התחתונה.

זוהי עוד אחת מהתמונות ההזויות והשקריות המסתובבות באינטרנט במיילים, בהודעות וואטסאפ, בפוסטים בפייסבוק ובשיטות אחרות:

fake-speed-limit-in-intersection-1

והנה עוד וריאציה של התמונה, גם היא מתיימרת להיות סמכותית, וגם היא שגוייה לחלוטין בדיוק כמו הקודמת:

fake-speed-limit-in-intersection-2

הטענה המופיעה באותם פרסומים שקריים (מה שלא מפריע לכל מיני אזרחים מודאגים להמשיך להפיץ אותם כל שני וחמישי ללא הפרעה וכמובן מבלי לבדוק את האמת) היא שאסור לעבור צומת מרומזר במהירות העולה על 70 קמ"ש, וכי אם תעשו זאת, מצלמות הגאטסו יצלמו אתכם ואתם תקבלו דו"ח. לכן, מעתה בכל פעם שאתם מתקרבים לצומת, וגם אם האור ירוק קבוע, עליכם להאט למהירות של 70 קמ"ש ולא יותר מכך.

כאמור – קשקוש בלבוש, ואני עדין בדברי.

אבל זה לא נגמר פה. המשטרה (משטרת ישראל) מגיבה לפוסט של אחד הקוראים בדף הרשמי שלה בפייסבוק, ובעצם משקרת לציבור. זה מה שהיא כותבת (לא יודע מי כתב, אבל הוא מייצג את כל המשטרה ולא רק את עצמו):

fake-speed-limit-in-intersection-3

"אין אמת בדבר. משטרת התנועה איננה אוכפת מהירות בעת כניסה לצומת."

אבל היא כן. היא כן כיוון שמצלמות המהירות כן אוכפות מהירות בצומת, ומכיוון שהן מוצבות בכניסה לצומת (ולולאות ההפעלה שלהן מוצבות על קו הצומת), לא רק שהן אוכפות מהירות בעת כניסה לצומת, אלא שלמעלה מ- 90% מסך הדו"חות המופקים על ידיהן הם של מהירות בעת כניסה לצומת (על פי נתוני המשטרה עצמה).

כלומר – המשטרה מפרסמת דברי שקר וכזב, ומבצעת הטעייה מכוונת של הציבור.

המשך…

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 2

היה לנו משהו דומה בעבר, אבל מכיוון שהתקדמנו מאז 2010, הכל רץ בפייסבוק עכשיו, במקום במייל.

ככה זה היה בפעם הקודמת:

ב- 2010: שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 1

עידכון 2018: הנה עוד נאגלה של אותו פייק:

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 3

עידכון 2023: חשבתם שזה נגמר? תחשבו שוב. הטפשים לא מפסיקים להעביר את השטות הזו:

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 4

ככה נראית ההודעה:

קודם כל – המהירות המותרת בכביש 6 היא לא "רק" 110 כפי שכתוב אלא יש בו קטע ארוך מאוד שבו המהירות המותרת היא 120 קמ"ש.

שנית – בדקתי מול כביש 6, ואין שם אפילו לא מצלמת מהירות אחת, לא אוטומטית ולא נעליים. כן יש מעת לעת מבצעי אכיפה של משטרת התנועה, אבל זה באמצעות מכשירי ממל"ז ודבורה, ולא כפי שצויין בהודעה המטומטמת לעיל.

שלישית – ההפחדה לגבי אותן 300 מצלמות שלא עשויות מקרטון – נכון, יש מצלמות של מערכת א'3 כפי שהאתר הזה עוקב אחריהן כבר מעל 10 שנה, אבל הן לא חדשות, הן לא 300 במספר (בפועל מדובר בעשרות פעילות), והן בטח לא מהשבוע…

הדבר היחיד שלגביו ההודעה צודקת היא שאם תופסים אתכם במהירות של 41 קמ"ש מעל המותר תזכו לקבל זימון לבית משפט מה שכמובן עלול לגרור אחריו שלילת רישיון, וזה ללא קשר לפסילה מנהלתית שהשוטר במקום רשאי לפסול לפי שיקול דעתו.

שלחו לכם את ההודעה המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 1

בעקבות מייל שרשרת טפשי שמסתובב באינטרנט משנת 2006 ומזהיר על קיומן, לכאורה, של 300 מצלמות מהירות על כביש שש, ועליו חתום, לכאורה, קצין רכב של איזו חברת היי-טק:

לידיעת כל הנוהגים בכביש 6.
החל מאתמול החלה המשטרה להפעיל מכמונות מהירות אוטומטיות על כביש 6.
המהירות המירבית המותרת בכביש עומדת על 110 קמ"ש , אולם המשטרה מתחילה לאכוף החל מ 130 קמ"ש ומעלה.
במצלמות אלו המשטרה אינה מורידה 5 קמ"ש מהמהירות הרשומה כמו במכשירי הלייזר.
ככלל המשטרה מתחילה לאכוף, בדרך בין עירונית, החל ממהירות הגבוהה ב- 20 קמ"ש מעל המהירות המירבית המותרת באותו קטע כביש.
שימו לב והזהרו.
נתפסת בנהיגה במהירות העולה ב- 41 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית אתה עלול לקבל פסילה מנהלתית והזמנה לדין.
בברכת נסיעה בטוחה

עידכון 2014: לאחרונה החלה להסתובב הודעת וואטסאפ דומה. קראו עוד כאן:

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 2

עידכון 2018: הנה עוד נאגלה של אותו פייק:

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 3

עידכון 2023: חשבתם שזה נגמר? תחשבו שוב. הטפשים לא מפסיקים להעביר את השטות הזו:

שטויות שרצות ברשת – מצלמות מהירות על כביש 6? טייק 4

החלטתי לחקור את העניין. ולהלן הממצאים:

ראשית – המייל האמור אינו אמין, המידע שבו שקרי ולא אמיתי (או במילים אחרות המייל הזה הוא חארטה אחת גדולה), ומי שחתום עליו לכאורה לא יודע מה שהוא מדבר.

מצד שני, ידוע לנו שעל כל גשר (המושג גשר איננו מתייחס לגשר במובן הרגיל, אלא לגשר הגבייה, או Gate) על כביש 6 מסתתרות מצלמות. מדובר על שני הכיוונים, מדרום ועד לצפון, ובחזרה. אלה מצלמות שנבנו לתוך התשתית של כביש 6 החל מיום פתיחתו או בסמוך לכך. יתרה מזאת, בעת העבודות להרחבת הכביש לשלושה מסלולים הוספו מצלמות נוספות בצידו השני של הכביש וזאת על מנת לכסות את כל שלושת הנתיבים.

אז מה הן אותן מצלמות? במקומות שונים באינטרנט נטען כי המצלמות האלה משמשות למטרות שונות ומגוונות:

  • איתור מעבירי פסקל בין רכבים
  • צילום מספרים של משאיות בעלות מטען חורג
  • צילום מספרים ש"נשמטים" ממערכת החיוב הרגילה על כל גייט
  • ועוד

הן אינן מצלמות מהירות.

יש דיווחים באינטרנט כאילו היו אנשים שקיבלו משהו שנקרא "דו"חות אוטומטיים" על מהירות בכביש 6. עד כה טרם הצלחתי לשים ידי על העתק של כזה דו"ח, ומבחינתי, מדובר בעוד אגדה אורבאנית מטופשת (כמו המייל המפגר הזה שהזכרתי בתחילת דברי).

האם אתם מכירים באופן אישי מישהו שחטף דו"ח מהירות בכביש 6 מאותן מצלמות לכאורה, ולא מידיו של שוטר תנועה? אנא, שלחו לי מידע על כך.

"חבא", אחד ממנהלי הפורום באתר topspeed.co.il טוען בנושא:

זה לא שלא ניתן לקבל חיויי מהירות (ובעתיד דו"חות) ע"י מערכת האכיפה של כביש 6, אבל לשם כך נדרשים 3 שלבים חשובים:
1. כיול ובדיקה של המערכת – כדי לוודא שהקריאות תהיינה קבילות מבחינה משפטית.
2. הודעה רשמית לציבור והכרזה על המערכת כפעילה.
3. העברת מידע למשטרה עפ"י סעיף 65 לפקודות התעבורה.

נכון לכרגע, ברור לפרנסי כביש 6 שהדבר יגרום לירידה חדה בכמות המשתמשים בכביש (שגם כך איטי מדי ברוב שעות ימי החול). ממה ששמעתי לפני שנים אחדות, המשטרה אכן ביקשה את המידע הנ"ל אך אנשי "דרך ארץ" הצליחו לקבל חוו"ד משפטית הקובעת שהמידע נמצא תחת סוג מסויים של חסינות על בסיסי נתונים.

אני מסכים.

כאמור, לא ידוע לי על אדם שקיבל דו"ח מהירות בגלל המצלמות האלה. שימו לב, לא סתם הדגשתי את האמור. כן, אפשר לקבל דו"ח ממל"ז, אפשר מדבורה, אפשר ממולטינובה, אפשר לקבל דו"ח ממטוס קרב וגם מציפור דרור. אבל אני לא מכיר אף אדם שצולם וקיבל דו"ח בגלל המצלמות הספציפיות האלה.

למזלנו, הנהלת כביש 6 איננה משתמשת בנתונים הנצברים במערכות שלה ע"מ להפיק דו"חות מהירות. מצד שני, במקרה והם יחליטו שהם רוצים בכך, או במקרה והמשטרה תכריח אותם לעשות זאת (עפ"י סעיף 65 לפקודות התעבורה), כביש 6 יכולים במידת הצורך להוציא בקלות רבה את מהירות הנסיעה של רכב או אופנוע כזה או אחר, ובקליק של עכבר הם יכולים לקלקל ללא מעט אנשים (וגם לי) את הבוקר.

ראו למשל את המקרה של הדורס של הבן של השופט חשין – בזמן הבקשה למעצר עד תום ההליכים, המשטרה דרשה וקיבלה נתונים מכביש 6 אודות מהירות הנסיעה של הדורס, והשתמשה בנתונים אלה כדי להצביע לכאורה על כך שהוא "ברח" מזירת האירוע: "נתונים מאת מצלמות שערי האגרה בכביש 6, לפיהם נהג המשיב לאחר התאונה במהירות ממוצעת של כ-126 קמ"ש."

אז דו"ח על מהירות הוא לא קיבל, אבל את הנתונים לגבי המהירות הם הוסיפו לכתב התביעה כהוכחה לכך שהוא נהג בצורה מסוכנת עוד טרם לתאונה.

מה זה אומר לגבינו? כנראה שכלום, כרגע. אם אתה לא עבריין פלילי ואם אין לך מה להסתיר או ממה לברוח, אז כנראה שאתה יכול לתת גז מתחת לכל גשר ופשוט להתעלם מהמצלמות. מצד שני, דעו שברצונם, מפעילי כביש 6 יכולים להתחיל להשתמש במידע הנאסף ולהעביר אותו למשטרה. ברור שמפעילי כביש 6 לא רוצים בזה, אבל אם המשטרה תרצה ויהיה המנוף המשפטי המתאים, הרי שהתשתית מוכנה, וכל מה שצריך זה להעביר עם העכבר את המתג ממצג "סטטיסטיקה בלבד" למצב "תשחילו להם אותו בלי וזלין".

עכשיו רק נותר לראות אם שיטת מצליח תעבור בבית המשפט.

שלא תגידו לא ידענו…

שלחו לכם את ההודעה המטופשת הזו? שלחו להם את הלינק לדף הזה בחזרה. ולהבא, כשאתם מקבלים הודעה כזו בקבוצות ולפני שאתם רצים להעביר הלאה תבדקו את אמיתות ההודעה ותפעילו שיקול דעת.

ראיתם מישהו ששיתף שטות? שלחו לי.

אין בכל האמור לעיל משום המלצה לעבור על החוק תמיד יש לנסוע בצורה אחראית וזהירה, ועל פי החוק.

נגישות