עוד אופנוע מעופף? היינו שם אלף פעם בעבר – The Speeder
עוד שנה עוברת, ועוד סיפור אלף לילה ולילה על "אופנוע מעופף" שאוטוטו עובר מבדקי רישוי והנה עוד דקה וחצי נוכל לרכוש אותו, ולרכוב/לעופף עליו לטיול מועדון אל עבר האופק.
ומה המשותף לכל ה"אוטוטו זה כאן" שראינו בעבר? בדיוק זה. הנה אב טיפוס, הנה אוטוטו הוא ממריא (או שכבר המריא לכמה טיסות ניסוי), והנה עוד כמה חודשים, שנה גג תוכלו לקנות אותו. בנתיים תפקידו לנו כאן כמה אלפי דולרים כפקדון והכל יהיה טוב. בחיי.
נו בסדר. היינו שם מיליון פעם. האם הפעם הכלי המעופף הזה באמת ימריא, ואם הוא ימריא האם יגיע לכדי ייצור מסחרי עם רשיון תנועה/תעופה? תרשו לי להיות סקפטי.
הנה עוד אחד.
חברת Jetpack Aviation המבוססת בקליפורניה (שמוכרת כיצרנית של מארזי טיסה – Jetpacks) הודיעה לתקשורת שהיא ייצרה אב טיפוס של "אופנוע" מעופף המכונה "The Speeder" ושהם השלימו את טיסות המבחן הראשונות שלו. הכלי מונע ע"י 4 מנועי טורבו-ג'ט קטנים ומתודלק בדלק "רגיל" (ואפילו בסולר, שזה לכשעצמו די מוזר).

מה שמיוחד בכלי, לדברי החברה, הוא תוכנת ה- Fly by Wire (טוס אל-חוט) ששולטת על המנועים ועל הדחף שלהם, שלמעשה הופכת את ההטסה שלו לקלה מאוד ולכזו שאיננה דורשת כישורים או מיומנויות מיוחדות. לדבריהם, גם אם מנוע אחד יחדול מלתפקד, שאר המנועים ידעו לפצות על כך ולהביא את הכלי לנחיתה בטוחה.
לכלי יהיו שתי גרסאות. גרסה אולטרא-קלה בעלת 4 מנועים שאינה דורשת רישיון טיס – אשר תהיה מוכנה "תוך כשנתיים", תגיע עד 60 קמ"ש ותוגבל לזמן טיסה של 15 דקות. בנוסף, תהיה גרסה משודרגת בת 5 מנועים שתתאים לאנשים מנוסים או לשימושים צבאיים, הטסתה דורשת רישיון טיס, היא תוכל להגיע למהירות טיסה של כ-250 קמ"ש עם זמן טיסה של כ-35 דקות, ושתהיה מוכנה כשישה חודשים לאחר מכן.
עלות הגרסה הבסיסית עומדת על (תחזיקו חזק) 380,000 דולר, אבל לאור העובדה שהם מצד אחד טוענים שמבחני הטיסה הושלמו ומצד שני אין אפילו סרטון אחד לרפואה של המוצר, וכל מה שיש זו אנימציה ממוחשבת די פשוטה, זה שוב קצת מדליק לי נורות אדומות (אם הן כבר לא דלקו מקודם).
קחו סרטון:
לדברי החברה, הכלי עתיד להיות משווק בשנת 2023. מצד שני, משיטוט באתר החברה וקריאת קצת מהחומרים שלהם אני מבין שהם מבטיחים הבטחות כבר משנת 2019 ואולי אפילו לפני זה (והם כמובן לא הראשונים שמספרים סיפורי סבתא). מצד שני, הדולר נמוך אז…
אתר החברה:
https://jetpackaviation.com/speeder-pre-order
Related Posts
עוד ניסיון לייצר מכונית מעופפת – Terrafugia Transition
עוד מכונית מעופפת, בערך – XPENG Land Aircraft Carrier
עוד אופנוע מעופף – Lazareth LMV496
About The Author
Mitsu
מיצו הוא שם העט בו אני מוכר בקהילת רוכבי הדו"ג, אבל שמי האמיתי הוא דניאל פטרי. אופנועים הם התשוקה שלי, ואם זה היה תלוי בי, הייתי מתעסק רק בהם. למזלי (או שלא) יש לי בחיים הרבה עניינים אחרים שדורשים את תשומת ליבי... אתם יכולים למצוא אותי פה, אבל מכיוון שאני אוהב לכתוב כשעולה בי המוזה (בעיקר כשמעצבנים אותי, אבל לא רק), אז יוצא שאני גם כותב המון במקומות נוספים, וכתבות שאני כתבתי פורסמו בעבר במגוון מדיות כמו YNET, מוטו, פולגז, גלובס, כלכליסט, אוטו ועוד. בכל הקשור לנושאים המופיעים באתר זה ניתן ליצור איתי קשר דרך הקישור המופיע בראש כל דף.